21-04-12 Tzum F1 - Geel Wit F3G
21.04.12 Tzum F1 - Geel Wit F3G.
Een regenachtige zaterdagmorgen, volgens de buienradar kunnen we spelen met droog weer maar helaas het pakt anders uit. Eenmaal uit de box maakt het ook niet meer uit, we gaan er voor !!
Scheidsrechter Tsjidsger is ook weer van de partij en ook de tegenstander is ondanks de lange reis mooi op tijd aanwezig. Het fluitje gaat, we zijn los.

Na een aantal wedstrijden te hebben gekeept wilde Redmer weer eens even spelen en mocht Steven de eerste helft op keep. Na de laatste twee wedstrijden gelijk gespeeld te hebben werd het tijd het tij te keren en weer voor de winst te gaan en dat was te zien, iedereen stond weer op scherp.
Na de aftrap ging Geel Wit in de aanval maar had al snel balverlies, Cas was er goed bij gesteund door Nienke weten ze de Amelanders de bal te ontfutselen en via Janco Richting Robin te spelen, over links loop Redmer mooi mee in de spits en word aangespeeld door Robin maar een straf verdedigend Ameland weet Redmer het scoren te beletten.

Geel Wit zet een aanval op en weet door te dringen tot voor de goal van Tzum en komt tot een fraai schot op doel maar Steven weet met een mooie redding erger te voorkomen. Steven schiet over alles heen richting Redmer die Pieter-Gerben aan speelt en deze weet met een fraai schot de doelman van Geel Wit te passeren 1 - 0.
Geel Wit wil meteen vanaf de aftrap weer richting het doel van Tzum maar Piter en Tigo houden het hoofd koel en onderscheppende bal en via de wederom goed spelende Cas word de bal bij Robin gebracht deze brengt de bal voor waar Janco, Nienke en Redmer klaar staan om het karwij af te maken maar na wat gerommel voor de goal is het iemand van Geel Wit die met een eigen doel de stand op 2 - 0 brengt.
Direct vanaf de aftrap is het overigens goed spelend Geel Wit van plan om het tij te keren maar wederom is maken Cas, Piter en Tigo ze het leven zuur, Tigo speelt de bal terug op Steven die Pieter-Gerben op links aanspeelt Nienke bied zich aan maar dan het is de scheids die fluit voor de rust.
Na de rust staat Redmer weer op z’n vertrouwde plek tussen de palen en mag Steven het veld weer in. Na de aftrap neemt Tzum al snel de bal over, we blijven goed kijken en samenspelen, de ruimte opzoeken en vrij lopen waardoor we al snel weer voor de goal van Geel Wit staan Steven speelt Robin op het juiste moment aan en Robin plaatst een geweldig schot maar met een goede redding weet de doelman van Geel Wit een doelpunt te voorkomen.
Na de uittrap van de doelman is het Cas op het middenveld die de bal onderschept en via een mooie steekpass Janco voor de goal weet te bereiken, Janco haalt uit en schiet, jammer, net naast.
Alweer pakt het middenveld van Tzum de uittrap op, Piter speelt Nienke aan die op haar beurt Steven in de vrije ruimte aanspeelt, Steven ziet Robin op links mee lopen en ook de Amelander verdediging ziet Robin en dekt hem goed maar Steven weet via een verwoestend schot zelf de doelman te passeren 3 – 0.
Na de aftrap onderschept Robin de bal, speelt Steven aan en samen gaan ze naar voren, Steven speelt de bal terug op Robin en binnen een minuut weet Robin met een prachtige treffer de 4 – 0 te maken.
We spelen lekker maar Geel Wit speelt beslist niet slecht en weet regelmatig speldprikken uit te delen maar vanaf de aftrap zetten ze een hele mooie aanval op weten Cas, Piter en Tigo uit te spelen en met een heel mooi schot Redmer te passeren 4 – 1, Redmer baalt dat ie de bal door liet maar niemand treft hier enige blaam, Geel Wit verdient een pluim voor een mooie aanval.
Wij trappen af, brengen de bal naar voren waar Nienke de bal krijgt aangespeeld ze schiet op doel maar via de verdediging gaat de bal over de achterlijn, Steven neemt de corner en via Robin en de Amelander verdediging word het weer een corner, nu neemt Robin de corner, hij brengt de bal hoog voor maar helaas mist Steven net de bal, snel onderschept Steven alsnog de bal en in de rebount scoort ie alsnog 5 – 1.
Geel Wit probeert na de aftrap opnieuw de goal van Tzum te bereiken, het word ze lastig gemaakt door de Tzummer verdediging toch weten ze tot schieten te komen maar Redmer weet met een mooie duik de bal te onderscheppen en met een verre uittrap Robin op links te bereiken. Na een mooie actie en een splijtend schot weet Robin de stand op 6 – 1 te brengen.
Al snel na de uittrap is het de wederom prima fluitende scheids Tsjidger die het eindsignaal geeft.
Tijd voor de strafschoppenreeks, altijd leuk !! en vervolgens handje schudden en nu lekker douchen en droge kleren aan.
Tzum kan terug zien op een goede pot en ondanks een goed spelende tegenstander de wedstrijd naar eigen hand te zetten en met 6 – 1 een uitstekende eindstand op de borden weet te zetten.
Op naar de volgende pot, en met het voetbal wat we nu lieten zien kunnen we vol zelfvertrouwen de volgende wedstrijden in, Zet hem op jongens en meisje !!

Harry.
Programma Za. 25 November