14-04-2012 Tzum 1 - SWZ 8
Zaterdagmiddag 14 april stond de wedstrijd Tzum 1 - Sneek Wit Zwart 8 op het programma. De Snekers staan aan kop in de 4e klasse en hebben een erg jong team. Tzum staat momenteel zesde. Trainer Appie de Bruin was een weekend de hort op waardoor Hauke van der Meulen bereid was gevonden om op de bank plaats te nemen. Om 14:30 werd er in de volgende opstelling afgetrapt:

Op goal: Alle
Verdediging: Justin, Bouwe, Erwin A. en Redmar
Middenveld: Erwin H., Reinout, Erwin en Harmen
Voorhoede: Ane Piet en Frits

Tzum begon scherp aan de wedstrijd. De Snekers voetballen wat makelijker maar komen in de beginfase niet veel verder dan enkele afstandschoten. Tzum beperkt zicht tot verdedigen en komt er een paar keer via een counter uit. De eerste helft speelt zich dan ook voornamelijk af op het middenveld zonder dat er dan ook echt grote kansen voor beide doelen worden gecreëerd. Tzum heeft de zaken goed op orde en hier en daar begint er zelfs wat irritatie bij de koploper te komen. Vlak voor rust zal dit alleen maar groter worden omdat Tzum op 1-0 komt. Na een knappe aanval over links geeft Redmar goed voor bij de tweede paal waarna Ane Piet met gevaar voor eigen leven zwevend binnen kopt, 1-0! Met deze stand werd er ook grust.

Na rust geen wissels bij Tzum. Zoals verwacht begon Sneek met een offensief aan de tweede helft. Door enkele wisselingen bj de Snekers was Tzum even de weg kwijt. Hierdoor kreeg Sneek na 5 minuten in de tweede helft dan ook een levensgrote kans. Een voorzet bij de tweede paal werd door de Tzummer verdediging gemist maar werd voor leeg goal naast gekopt. Tzum kwam het eerste kwartier in de tweede helft zonder kleerscheuren door en kreeg hoop op een stunt. Erwin H. werd gewisseld voor Jaimy die in de spits kwam te spelen. Frits kwam op Erwin H. zjn plaats op het middenveld. Het offensief van Sneek zwakte af en Tzum kreeg enkele mogelijkheden. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch en kwam na ongeveer een uur spelen letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een hoge voorzet werd door de verdediging van Tzum verkeerd ingeschat en werd met een beetje geluk binnen geschoten, 1-1. Hierna was het Tzummer verzet gebroken en kwam Sneek in 5 minuten tijd op 1-3. De 1-2 was een gelukkig maar mooi schot wat boven Alle in de kruising belande. De 1-3 werd ingeleid door een fout in de Tzummer verdediging. Sneek geloofde het hierna wel en Tzum was moe gestreden. Jurrit werd nog voor Harmen gewisseld en had met een bekeken schot bijna de aansluitingstreffer gemaakt. Helaas bleef het bij 1-3. Voetballend was Sneek wel beter maar Tzum had op basis van werklust wel een puntje verdiend. Zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen, dan komt IJVC op bezoek. Aanvang 14:30, komt allen!