07-04-12 Tzum Da1 - Zeerobben Da1
Zaterdagmorgen moesten wij tegen Zeerobben DA1 voetballen. Er werd voor de wedstrijd gezegd dat we nog nooit van Zeerobben hadden gewonnen, maar eens moet de eerste keer zijn!

De opstelling was als volgt:
Tjitske: Keep Baukje : laatste vrouw
Reina: Voorstop Petra: rechtsachter
Klaske: linksachter Thera: Rechts midden
Alida: Verdedigende middenvelder Truus: Aanvallende middenvelder
Simone: Links midden Hilda: Links voor
Anita: Rechtsvoor

Op wissel staan: Tjitske T, Grietje, Anjali, Lidewey en Annie

We beginnen de wedstrijd vol goede moed. We zitten er goed bovenop en spelen goed over. Uit een voorzet van Alida scoort Hilda in de 20e minuut de 1-0! We blijven steeds goed voetballen. Er komen een paar kleine kansen maar hier komt niets uit.
Net voor rust scoort Zeerobben door een fout in de verdediging. Maar de wedstrijd is nog niet afgelopen en er kan nog van alles gebeuren.
Alida wordt gewisseld voor Tjitske T, we gaan weer met 3 spitsen voetballen zodat er meer druk naar voren is. En Simone wordt gewisseld voor Anjali.

Dan fluit Frank en is het rust. Met een bakje thee achter de kiezen gaan we er weer vol tegen aan!

Tien minuten na rust is het meteen raak! Tjitske T scoort en het staat 2-1 maar er kan nog van alles gebeuren zoals we in de eerste helft zagen.
We beginnen nu erg rommelig te voetballen. Zeerobben voetbalt er ook niet beter op en het begint ondertussen erg op F-jes voetbal te lijken. We krijgen nog een paar kleine kansen maar dit resulteert tot niks.
Het wordt nog erg spannend met een bal op onze doellijn waar Tjitske S nog net op tijd op duikt. Zo waren er nog een paar kansen voor Zeerobben waar onze keeper steeds goed red.

Na 90 minuten te hebben gevoetbald fluit een goedfluitende Frank af . De drie punten zijn voor de eerste keer na de winterstop binnen! Zoals er voor de wedstrijd al werd gezegd: “eens moet de eerste keer zijn!”

In het verslag van Zeerobben is te lezen dat ze erg zin hebben in een revanche: “Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, Teletzummies kom maar gauw”

Wij zijn er klaar voor!

Volgende week spelen wij uit tegen Dronrijp DA1 om 14.30u.
Tot op het veld!

AvdS
Programma Za 21 April

14:30 Tzum 1 - Avc 3 (Afgelast)