07-04-12 Tzum 1 - Scharnegoutum 2
Tzum 1 speelde zaterdag 7 april een thuiswedstrijd tegen het iets hoger geklasseerde Scharnegoutum'70 2. Om aansluiting te houden met de vierde plek, moest er dus gewonnen worden.

Tzum 1 startte met Alle op de goal. Justin, Tim, Hendrik en Reinout in de verdediging. Redmar, Bouwe, Edwin en Harmen op het middenveld. En met Ane Piet en Frits in de aanval. Wisselspelers waren Erwin Hoekstra en door een miscommunicatie de laatkomende Erwin Atsma.

Er werd door beide kanten direct fel gestart. Qua niveau was er in de eerste helft weinig verschil. Tzum was door enkele goede kansen zelfs nog in staat op voorsprong te komen. Justin had een schot die goed werd gepareerd door de keeper. En Frits had een mooi schot die uiteenspatte op de lat.

Door een dubieuze beslissing van de grensrechter van Scharnegoutum'70 werd Bouwe afgevlagd, die anders alleen nog met de keeper had af te rekenen. Kansen waren er ook aan de kant van Scharnegoutum. Een keurig ingeschoten vrije trap op ‘rand strafschopgebied’ werd door Alle met een uitmuntende redding uit de kruising getikt. De rust werd dus ook in gegaan met de stand op 0-0.
In de rust kwamen de Erwin’s er in voor Edwin en Redmar.

De passing was over de gehele wedstrijd slecht te noemen, dat vooral in de tweede helft leidde tot hotseknots begonia voetbal. Beide partijen hadden moeite met het opzetten van een goede aanval. Uiteindelijk lukte dit wel bij de tegenstander, wat direct fataal bleek te zijn. Binnen tien minuten wisten de mannen van Scharnegoutum'70 maar liefst twee keer te scoren. Het lukte nog bijna een aansluitingstreffer te maken via een kans van Redmar. Maar ook dit bleek een brug te ver.

Na deze wedstrijd bevindt Tzum (23 punten) zich op plaats zes van de competitie, met twee wedstrijden minder gespeeld dan de nummer vijf Stormvogels (26 punten). Het gat met de nummer vier Scharnegoutum, is na de ze wedstrijd vergroot tot 9 punten met een gelijk aantal wedstrijden.