29-09-12 Zeerobben E5 - Tzum E1
Verslag van de E's op bezoek bij de Zeerobben in Harlingen.

Na een korte, rustige beginfase waarin de jongens van Tzum de bal goed naar elkaar overspeelden, werd de druk op het doel van de Zeerobben al snel opgevoerd. Een enkele maar zeer gevaarlijke uitbraak van de Zeerobben daargelaten. Na tien minuten werd de druk van Tzum op de verdediging van de Zeerobben te groot en kon Steven scoren. 0 – 1 voor Tzum. De machine denderde door en drie minuten later maakte Robin op prachtige wijze 0 – 2 van.

Zeerobben probeerde ook wat terug te doen en werd erg gevaarlijk met een schot op de paal. Dat lieten de jongens van Tzum niet op zich zitten. Er volgde een snelle tegenstoot waarbij Robin zich blesseerde door een overtreding van de tegenstanders. Tzum kreeg een vrije trap die net over ging. De ruststand dus 0 – 2.

Na de rust pakte Tzum de draad weer op en door een foutje van de verdediging van de Zeerobben kwam Robin vrij voor doel: 0 – 3. Vijf minuten later kreeg Tzum weer een vrije trap. Steven gaf de bal een flinke poeier: 0 – 4. De spelers van Tzum zetten flink door en de Zeerobben hadden nogal wat overtredingen nodig om Tzum af te stoppen. Dat leverde een vrije trap op waarbij een veldspeler met de hand de bal uit het doel tikte. Penalty! Robin schoot de bal hard in de kruising:
0 – 5.

Aan het eind van de tweede helft probeerden de Zeerobben wat terug te doen, maar de jongens van Tzum counterden heel snel en kon Robin weer scoren 0 – 6 voor Tzum. Zeerobben zette door en er volgde een schot op de paal van het Tzummer doel. Daar kwam een hoekschop uit voort die met de hand uit het doel werd gehouden. Penalty voor de Zeerobben! Deze werd strak ingeschoten 1 – 6.
Dit was ook de eindstand. Na het eindsignaal van de scheidsrechter werd er zoals altijd nog een serie strafschoppen afgewerkt.