22-09-12 Tzum MB1 - Nicator MB1
22 September 2012,
Vandaag speelde we onze tweede wedstrijd. We moesten tegen Nicator MB1 uit Leeuwarden. De dag begon met regen en we waren al bang dat het weer niet beter zou worden. Maar wonder boven wonder begon de zon gelijk te schijnen toen Tzum het veld betrad en werd het zelfs warm.
De eerste paar minuten zaten we nog niet goed in de wedstrijd en dat was gelijk te merken, want binnen een paar minuten scoorde Nicator. Tzum scherpte gelijk op en een paar minuten daarna maakte Annerigt S de gelijkmaker. Een paar minuten voor de rust scoorde Annerigt weer met een prachtige goal. Annerixt maakte nog een mooie redding en dus gingen we de rust in met 2-1 voorsprong.
De tweede helft begon veel belovend maar Tzum liet Nicator iets te veel in haar spel komen. Daardoor verplaatste het spel zich voor het goal van Annerixt en algauw werd er gescoord door Nicator. Deze goal ontstond door een fout in de verdediging, waardoor Annerixt in de problemen kwam. Tzum liet het hoofd hangen waardoor er algauw een derde treffer door Nicator werd gemaakt. Na deze treffer hervond Tzum zich weer en ontstonden er verschillende kansen. Zo ook de kans dat Annerigt alleen voor de goal kwam te staan, maar helaas tegen de keeper aanschoot. Na een paar minuten verder gespeeld te hebben gaf Anke een prachtige steekpaas op maat, waardoor Annerigt weer de bal in het net knalde. Het was nu 3-3 en de spanning was te snijden. We konden het initiatief helaas niet vasthouden. Alhoewel er verschillende kansen waren, wist Tzum die niet te benutten en Nicator helaas wel. Waardoor de eindstand op 5-3 kwam te staan.
Al met al was het een spannende en sportieve wedstrijd, met veel kansen, die helaas niet door Tzum in winst konden worden omgezet.
Ik kon helaas niet meedoen door een blessure, maar ik ben hartstikke trots op mijn team en hoop dat we volgende keer de winst wel mee naar huis nemen.
Groetjes Lotte