15-09 Ouwe Syl 2 - Tzum 1
Vroeg werd er zaterdag 15 september vertrokken richting Oude Bildtzijl voor de wedstrijd tegen het tweede van Ouwe Syl. Aangekomen in het zonnige Bildt werd er gestart met de volgende elf spelers. Op goal Wybren. Hij verving Ale, die wegens andere verplichtingen er niet bij was. Verder stonden achterin Justin, Erwin A, Hendrik en Reinout. Het middenveld werd gevormd door Harmen, Tim, Bouwe en Frits. In de voorhoede stonden Ane-Piet en Klaas. Enige wissel was Erwin H.

Tzum begon zwak aan de wedstrijd. Er werd slecht rondgespeeld wat resulteerde in veel bal verlies en gevaarlijke momenten. Een verdedigingsfout leidde tot de eerste tegentreffer voor de Tzummers. Door een blessure moest Justin al na 15 minuten het veld verlaten. Erwin H kwam voor hem in de plaats. Het slordige spel bleef voortduren de hele eerste helft.

Terwijl het balletje in de fluit van de scheidsrechter nog rond stuiterde had Ouwe Syl op een wonderbaarlijke manier er alweer een goal in liggen. Keeper Wybren dacht de bal klem vast te hebben, maar op een merkwaardige manier wist de bal zijn handen te ontglippen om vervolgens door zijn benen te rollen. Twee voor Ouwe Syl. Nul voor Tzum.

Tzum oogde na de tweede treffer van Ouwe Syl wat scherper. Op zijn Zlatan’s manoeuvreerde Tim zich door de verdediging. De mooie solo werd helaas niet afmaakt met een goal, de afketser werd echter goed ingeschoten door Frits.

Lang mocht Tzum niet genieten van de aansluitingstreffer. Door een miscommunicatie tussen de verdediging en de keeper snelde de spits van Ouwe Syl gemakkelijk langszij om vervolgens nog gemakkelijker de derde goal er in te tikken. Snel daarna maakte Ouwe Syl ook de vierde uit een goed ingeschoten vrije trap. Kansen waren er voor Tzummer zijde er genoeg, alleen het verzilveren van deze mogelijkheden bleef uit.
Programma Za 21 April

14:30 Tzum 1 - Avc 3 (Afgelast)
12:30 Tzum 2 - Franeker Sc 3
14:30 Sc Bolsward Vr2 - Tzum Vr1