08-09 Tzum 1 - St Anna 2
Na een lange zomerstop is de competitie weer van start gegaan. Vandaag kwam St-annaparochie een bezoek aan Tzum brengen om een leuk potje te voetballen en dat ook nog op een mooie zonnige en warme dag. Half twee moesten we aanwezig zijn om eerst even “een bakje” te drinken en om een teamfoto te maken. Daarna kon de eerste warming-up van het nieuwe seizoen beginnen. Na zo’n 25 min bezig zijn geweest met de warming-up gingen we naar de kleedkamer om ons voor te bereiden.

Klokslag half 3 floot André voor het begin van de wedstrijd. Het seizoen is van start gegaan. Tzum begon goed aan de wedstrijd er werd leuk rond getikt waardoor we in het begin al een aantal kansjes hadden. St-anna kwam zo nu en dan ook wel gevaarlijk voor de goal, wat gelukkig niet veel opleverde. Na een klein half uurtje viel er wel een goal. Door een overtreding van Tzum kreeg St-anna een vrije trap van zo’n 20 meter van de goal. Die bal vloog dan helaas in het net. Rustand was dan ook 0-1.

Na de pauze begonnen we met 3 nieuwe spelers in het veld. Weer met volle moed begonnen we weer aan de tweede helft. De wedstrijd begon na de thee ook iets feller dan de eerste helft. Er waren veel overtredingen nodig om st-anna van de goal af te houden. De pasen kwamen niet goed aan waardoor st-anna steeds meer kon aanvallen. St-anna kreeg rond de 60e min een vrije trap net over de middenlijn. Na een inschattingsfoutje van Alle schoot de speler van st-anna over Alle heen. Zo werd het 0-2. Na de 0-2 begon Tzum steeds beter te voetballen, waardoor er steeds meer kansen kwamen n te scoren, maar helaas werden een aantal kansen niet afgemaakt. Echter vlak voor tijd scoorde Tim met een goed schot de aansluitingstreffer, waardoor Tzum de kans zag om ook de gelijkmaker te maken, maar helaas kwam de 1-2 te laat en floot André voor het einde.

Helaas neemt St-anna de 3 punten mee naar huis.

Volgende week staat Ouwe syl op papier, dan maar weer opnieuw proberen!!