27-10-12 Tzum Vr1 - Foarut Vr1
Op deze prachtige zaterdagmiddag mogen wij thuis voetballen tegen de dames van Foarut.
Deze dames staan onderaan in de competitie en volgens Jacob moeten we hier met dubbele cijfers van winnen.

De opstelling van vandaag is als volgt:
Keeper: Tjitske
Achterhoede: Klaske, Baukje, Rinske en Petra
Middenveld: Anjali, Truus en Alida
Voorhoede: Anita, Alice en Hilda

Frank heeft nog maar net gefloten voor de start van de wedstrijd of we staan al 1-0 voor. Zo snel hebben we nog nooit gescoord! Hilda is verantwoordelijk voor deze voorsprong.
Meteen daarna weet Hilda weer een kans te creëren, maar de keeper van Foarut kan een goal voorkomen. Vervolgens zijn er nog kansen voor Alice en Anita en we zijn nog geen eens vijf minuten bezig! Dan komen de dames van Foarut even op onze helft, maar niet door onze sterke verdediging.
Er volgen weer allerlei acties en kansen voor ons, maar we schieten alles bij de keeper van Foarut in de handen. Er wordt best leuk rond getikt en de uittrappen van Foarut worden meteen door Tzum opgevangen. Als we ongeveer 25 minuten bezig zijn, creëert Baukje een mooie actie, zij geeft een mooie steekbal, waar Anita perfect op loopt en waaruit zij scoort! Binnen 5 minuten weet Anita alweer te scoren. Daarna maakt Baukje nog een prachtige goal en weet Hilda ook nog te scoren. We gaan met 5-0 de rust in, maar we hadden al veel meer goals kunnen en moeten maken!

Voor de tweede helft worden Anjali, Alida en Alice gewisseld voor Thera, Annie en Grietje.

De tweede helft begint wat zwak aan onze kant. Foarut krijgt een vrije trap mee, er is wat trek en duw werk, het wordt wat pittiger. Gelukkig hebben wij Anita die weer een goal maakt! Meteen zakt Foarut weer wat in en creëren wij weer de ene na de andere kans. De rust keert wat terug en we gaan voor winst met dubbele cijfers! Er wordt de tweede helft flink wat gescoord, zo weten Truus en Hilda te scoren, Grietje scoort en Annie ook tweemaal! Het staat al 11-0.
Na een actie van Tzum beland de bal in de handen van de keeper van Foarut, maar o jee, die laat de bal weer los en daar is Anita die daar wel raad mee weet. Er wordt hier en daar wat gevloekt door Foarut en dan is Truus degene die de laatste goal van vandaag weet te maken! 13-0!
Winst met dubbele cijfers en 3 punten als verjaardagscadeau voor Jacob!