13-10-12 Makkum Vr1 - Tzum Vr1
Achterhoede: Brit, Baukje, Rinske en Petra
Middenveld: Anjali, Truus en Alida
Voorhoede: Jessye, Siara en Anita

Direct vanaf de start van de wedstrijd was er druk van onze kant. En al snel resulteerde dit in 2 kansen voor Jessye en Truus. Door een vrije trap aan de kant van Makkum, was er kort dreigen op de Tzummerhelft, maar gelukkig hebben we Reina die de bal tegenhield. Direct hierna werd het spel verplaatst naar de helft van Makkum wat resulteerde in een kans voor Siara. Nadat het spel weer even van helft was gewisseld kreeg Tzum een corner die helaas naast ging. Omdat Makkum de druk op begon te voeren op onze helft, begon Tzum met iets meer paniek te voetballen. Maar toch kon Tzum zich weer goed herpakken wat resulteerde in een kans voor Truus. Met goed combinatievoetbal, maar mindere dieptepassen speelt Tzum goed. Na nog een kans voor Siara, scoort ze uiteindelijk de 0-1 voorsprong. Dit valt niet goed aan de kant van Makkum, ze worden behoorlijk fysiek. Maar Tzum laat zich hier niet door afleiden en Siara scoort haar tweede goal. Hierna zijn er veel botsingen in het veld, waarbij Makkum bij onze Tzummervrouwen oploopt en op de grond valt. Maar dat is voor Tzum niet erg, er worden nog meerdere kansen gecreëerd voor Siara, Truus, Anjali en Alida. De laatste periode komt Makkum niet ver meer op onze helft.
Na nog een aantal kansen weet Siara de 0-3 te scoren. Een zuivere Hattrick.8 volgens Jacob. Waarop 1 van de wissels vraagt hoe de fock is Hattrick?
Na een korte uitleg is ook deze verwarring van de baan en is het tijd voor de rust.

In de rust worden Anjali, Alida, Jessye en Anita gewisseld voor Annie, Grietje, Hilda en Thera.
Na de rust loopt Baukje naar de scheids toe met de vraag in hoeverre je los mag roepen in het veld, omdat dat bij ons in Tzum niet mag. Het antwoord van de scheidsrechter is een beetje dubieus want hij zei dat hij een beetje doof was en daardoor niet alles hoorde. Nou dan is die verwarring ook weer uit de lucht en kunnen we rustig aan de tweede helft beginnen.
Na pas enkele minuten gespeeld te hebben weet Hilda de 0-4 te scoren. Hierna begon Tzum iets meer als een flipperkast te spelen, alle ballen werden snel weer weg gepoeierd, maar kwamen ook net zo snel weer terug. Nadat de grensrechter een doeltrap aanwees in plaats van een terechte corner, waarbij hij zei dat wij net een vrije trap hadden gekregen die nergens op sloeg, dus hebben wij nu een doeltrap die een corner moest zijn, scoorde Siara een passende afstraffing de 0-5.
Na een kans van Hilda en een redding van Reina leek het alsof het spel even in slow motion verder ging, kreeg Truus een schot op goal, die helaas niet resulteerde in een goal. Na een kans van Hilda kreeg Tzum een corner, die helaas naast het doel belande. Maar niet nadat iemand van Makkum een handsbal had gemaakt, helaas kregen we hier geen penalty voor. Nadat Baukje mooi combineerde kreeg ook zij nog een schot op doel, die een voorzet zou zijn.
Bij een terechte ingooi van Tzum had de grensrechter weer commentaar, omdat Makkum dacht dat de ingooi voor hen was. Hij zei: laat hun maar even gooien, dan zeuren ze niet.
Na nog een kans voor Annie en Siara komen we erachter dat de trainer van Makkum de dames stimuleert in het duwen en fysiek zijn. Wat niet wordt gewaardeerd aan de kant van Tzum. Na twee corners van Makkum, krijgen Hilda en Annie nog een kans maar deze kunnen het goal niet vinden. Makkum weet ons goal wel te vinden maar gelukkig hebben we onze keeper en verdedigers die geen bal het goal in laten gaan. Na een mooie actie scoort Siara de 0-6, waarvan de grensrechter zei dat het buitenspel was, hierop werd de grensrechter uitgelachen vanaf de kant van Tzum. Waarop hij zei: ach laat maar, dan kan de 0-6 ook nog wel, vooruit.
Ook dit werd afgestraft door een 6e goal van Siara, de 0-7.
Hierna klonk het eindsignaal en was de wedstrijd afgelopen.

Met Siara als topscoorder deze wedstrijd, hebben we mooi gewonnen met 0-7.