06-10-12: Rood Geel 3 - Tzum 1
Tzum1 moest op deze zaterdag afreizen naar Leeuwarden voor een wedstrijd tegen het derde van Rood Geel. Tzum 1 is in de 'winning mood' na 2 goede overwinningen op Berlikum en SC Stiens. Rood Geel wacht nog steeds op de eerste overwinning in deze competitie. Trainer Appie de Bruin kon na enig puzzelen de volgende opstelling op papier krijgen:

Op doel: Damian
Verdediging: Justin, Erwin A., Tim en Erwin H.
Middenveld: Harmen, Bouwe, Frits en Jurrit
Voorhoede: Klaas en Sjoerd

Om 14:30 werd er op een zompig veld afgetrapt. Vanaf het begin was duidelijk dat Tzum de betere ploeg was deze middag. Dit was echter vooral te danken aan de onmacht van Rood Geel. Tzum speelde niet heel goed maar was wel voortdurend gevaarlijk voor de goal van de Leeuwarders. Klaas kreeg in de eerste tien minuten al twee mogelijkheden, maar opende na ongeveer een kwartier spelen de score. De laatste man van Rood Geel dacht de bal middels een subtiel knietje terug te spelen naar zijn keeper, maar lobte hiermee de bal vakkundig over de keeper heen. Klaas was erbij om de bal het laatste zetje over de lijn te geven, 0-1. De spits van Rood Geel kwam hierna nog een keer voor de goal van Damian maar schoot ruim voorlangs. In de 20e minuut werd de bal op het middenveld door Tzum onderschept, Sjoerd werd de diepte ingestuurd en gaf de bal perfect af op Jurrit die hard binnen schoot, 0-2. Vlak hierna werd een diepe bal op de spits van Rood Geel door de Tzummer verdediging verkeerd ingeschat waardoor deze Damian na een knappe actie uitspeelde en scoorde, 2-1. De wedstrijd leek hierna iets meer in evenwicht te komen, al was Tzum over het algemeen gevaarlijker. Tzum was vooral onnauwkeurig in de laatste pas. Na een half uur splen kreeg Sjoerd de bal ingespeeld van de keeper van Rood Geel, na een een goede actie ronde hij dit zelf af, 1-3. Rood Geel raaktte hierna wat geirriteerd waardoor het allemaal wat grimmiger werd. Tzum leek de wedstrijd in het slot te gooien nadat Klaas een voorzet van Frits tegen de touwen schoot, echter de grensrechter van Rood Geel had hier als enige buitenspel in gezien. De toch al niet zo zeker fluitende scheidsrechter keurde het doelpunt daarom dan ook gretig af. Met een stand van 1-3 werd er gerust.

Na rust werd Jan Willem voor Bouwe gewisseld. Ook aan de kant van Rood Geel kwamen er wat verse krachten in waardoor deze iets gevaarlijker werden. De Tzummer verdediging bleef buiten een vrije trap op de paal vrij makelijk op de been. Na ongeveer een uur spelen schoot Harmen een corner van Justin binnen waardoor de hoop aan de kant van Rood Geel op een goed resultaat ook was vervlogen, 1-4. Bertus kwam nog in het veld voor Jurrit. Tzum kon hierna makkelijk uitlopen naar een ruime overwinning maar was erg onzorgvuldig in de afronding. Enkele opgelegde kansen werden gemist. Vlak voor tijd deed een ongelukkige sliding van Jan Willem de vlam in de pan slaan. Nadat de gemoederen wat gesust waren maakte Frits met een knap schot de 1-5. Een uiteindelijk vrij makkelijke overwinning van Tzum waardoor men naar de 5e plek op de ranglijst stijgt. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Leeuwarden, komt allen!
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!