10-11-12 Tzum Vr1 - Robur Vr1
Vandaag mogen we thuis voetballen tegen de dames van Robur. Het is lang geleden dat wij tegen deze dames hebben gespeeld, namelijk onze allereerste oefenwedstrijd ongeveer zes jaar geleden. We zullen er alles aan doen om een herhaling van die wedstrijd te voorkomen!

De opstelling van vandaag is als volgt:
Keeper: Tjitske
Achterhoede: Klaske, Baukje, Reina en Petra
Middenveld: Anjali, Truus en Alida
Voorhoede: Anita, Alice en Siara

De eerste tien minuten voetballen we geweldig! Er worden mooie combinaties gemaakt en we creëren zelf s een kans of twee. Dan zigzagt Siara tussen de verdediging van Robur door en schiet de bal keurig in, 1-0! Vijf minuten later weet Siara weer een mooie kans te creëren, maar zij wordt neergehaald, waarvoor wij een penalty krijgen. Siara weet voor de 2-0 te zorgen.
Maar dan gaat het wat minder, we zakken in en de dames van Robur zorgen voor wat meer druk. Een afstandschot en vrije trap voor Robur gaan gelukkig naast. Dan komt er nog een dame van Robur alleen op Tjitske af, maar die schiet de bal iets te hard voor zich uit, zodat Tjitske er eerst bij is!
Na 25 minuten worden Jessye en Britt gewisseld voor Alice en Petra.
Nog steeds is Robur sterker in duels en weten ze snel om te schakelen. We geven veel corners weg, gelukkig maakt Tjitske een mooie redding, maar het loopt niet helemaal lekker.
Na 40 minuten komen we er ineens uit en is er een prachtig schot van Truus, die voor de 3-0 zorgt! Pfoe, deze hadden we wel nodig!

In de tweede helft zet Robur ons vaak buitenspel, zo ver dat Frank het duidelijk kan zien, aangezien Robur geen grensrechter hebben meegenomen. Toch weet Siara alleen op de keeper af te komen, alleen komt de bal bij de keeper in de handen terecht. De keeper laat de bal in eens weer los en Siara kan alsnog scoren! Na ongeveer tien minuten maakt Baukje ook een afstandschot, maar deze gaat net naast. Daarna komt Robur er ineens uit en scoort de 4-1. Dan zijn wij weer aan de beurt, we krijgen een corner en Anita schiet, maar net naast.
Dan worden Alice, Petra en Grietje gewisseld voor Anita, Klaske en Anjali. Er volgen nog twee corners en uit de laatste scoort Truus! Een prachtig mooie kopbal beland in het goal! Robur weet een aanval op te zetten, maar komt niet langs onze verdediging die de bal door weet te geven aan Alice en zij scoort! 6-1! Na nog een foutje van de keeper van Robur weet Siara de 7-1 te maken! We krijgen nog een vrije trap mee, maar de bal beland uiteindelijk in de handen van de keeper, waarna Frank fluit voor het einde van de wedstijd! Een flinke overwinning en nog steeds ongeslagen!
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!