03-11-12 Tzum 2 -Tzummarum 2
Weer overwinning voor Tzum 2

Zaterdag 3 november mocht Tzum 2 het op het eigen Lyntsjepark opnemen tegen Tzummarum 2. Ondanks de vele regenval in de afgelopen periode lag het veld er prima bij, terwijl het bij aanvang van de wedstrijd prima voetbalweer was. Droog, een niet al te harde wind en een graad of 9. Voor Tzum stond Wijbren op de goal, bestond de verdediging uit Jelle, Johannes, Henk Jan en Willem, het middelveld werd gevormd door Romke, Roelof en Johan en de aanvallers waren Gerrit, Sietze en Jan.
Durk Tjeerd en Jildert begonnen op de bank, Jan Willem was geblesseerd afgehaakt.

Tzum begon de wedstrijd tegen de wind in en combineerde bij vlagen heel aardig. De overwegend jonge Tzummarummers stoorden fel en wisten zich in de wedstrijd te vechten. Er ontwikkelde zich een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij de meeste en grootste kansen voor de Tzummers waren, maar die gingen hier niet al te zuinig mee om. Ook Tzummarum wist een aantal kansen af te dwingen, maar ook hier stond het vizier nog niet op scherp. Tzum wist na een dik half uur de score te openen. Een goede aanval over rechts werd van dichtbij afgerond door Sietze. In deze fase was Tzum de bovenliggende partij en vooral over de rechterkant kwamen ze enkele keren gevaarlijk door. Toch kwam Tzummarum terug in de wedstrijd. Na een aantal corners die niet opleverden wisten ze voor rust toch op 1-1 te komen. Een pass vanaf links kwam bij hun rechterspits en deze werkte binnen.

Na rust stond Durk Tjeerd voor Gerrit en Jildert voor Jan op het veld. De Tzummers begonnen de tweede helft niet geconcentreerd, waardoor Tzummarum de bal rond kon laten gaan. Grote kansen leverde dit niet op en na zo’n tien minuten spelen pakte de thuisploeg weer het initiatief. Er kwamen ook weer kansen, maar het bleef maar 1-1. Door het aanvallende spel van Tzum kregen de gasten meer ruimte en ook zij kwamen een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Wybren. De 2-1 viel halverwege de tweede helft. Een voorzet van Jildert kwam bij de tweede paal waar Sietze en Durk Tjeerd opdoken. Durk Tjeerd gaf het laatste tikje en Tzum stond weer voor. Erg lang van de voorsprong genieten konden ze niet want zo’n tien minuten laten kregen de Tzummarummers een strafschop toegekend na een wat wilde tackle van Johan in het bekende gebied. Deze werd beheerst binnengeschoten en de stand was weer gelijk. De weersomstandigheden werden steeds herfstiger en de Tzummers werden met de wind in de rug naar het doel van Tzummarum gestuwd. Het was de weer ingevallen Gerrit die de winnende voor Tzum produceerde. Na een goede actie vanaf de linkervleugel kapte hij de bal voor zijn rechter en hiermee haalde hij van dichtbij verwoestend uit. De Tzummer wisten de voorsprong tot het eindsignaal van scheidsrechter Meine van der Sluis vast te houden en er mochten weer drie punten bijgeschreven worden.

Volgende week Berlikum 4, eens kijken of Tzum 2 deze flow vast kan houden.
Programma Za. 25 November

15:00 St.Annaparochie 1 - Tzum 1