24-09-2011 Tzum MC1 - NOK MC1
MC1 Tzum – MC1 NOK
11.15 Zaterdag 24 september

Na de overwinning van afgelopen dinsdag spelen we vandaag tegen de koploper NOK, voor ons een wedstrijd die we moeten winnen om bovenaan te komen staan!
Na een goede warming-up beginnen we met de volgende opstelling:

Op keep staat Lotte,
Jikke staat met Annerigt achterin.
Op het middenveld staan, Esmée, Marrit en Johanna,
In de spits staat Nynke,
En op wissel hebben we eerst Elske.

De aftrap is voor NOK,
En de scheids is vandaag weer Frits Hoekstra.

Deze eerste helft begint slecht, het is alsof we weer in ons oude ritme zitten net als in het vorige seizoen: de eerste helft spelen alsof het ons warming-up is. NOK profiteert van onze fouten en daardoor krijgen ze een kans om te scoren. Jammer, want het hoeft helemaal niet. Het gaat te gemakkelijk zo, maar we kunnen er zelf ook niet veel meer van maken. Het over passen gaat slecht en we hebben allemaal de bal niet echt onder controle. Tuurlijk zitten er ook wel mooie combinaties tussen en spelen ook vaak op de helft van de tegenstander, maar we krijgen de bal het goal maar niet in! Zo gaan we na en moeizame eerste helft de rust in met een achterstand van 0-2.

Veel van ons zijn kapot en hebben deze rust zeker nodig om de tweede helft te spelen. Na een paar tips van Jacob & Truus moeten we zeker beter spelen en gaan we de tweede helft weer uitgerust in!

De tweede helft gaat al veel beter als de eerste helft, we proberen nu goed over te spelen en weten goed bij ons vrouw te blijven. Ook nu spelen we veel op de helft van de tegenstander en zijn we vaak aan de bal waardoor Elske een heel mooi goal maakt! We krijgen weer moed en gaan vol overtuiging verder! Door mooie combinaties komt Annerigt vanuit de verdediging op en scoort ook haar eerste goal dit seizoen! Het staat nu gelijk en moeten dit volhouden, we krijgen nog genoeg kansen maar de goals worden ons niet gegund. Omdat het middenveld niet voldoende mee gaat met de verdediging krijgt NOK nog een kans om te scoren en zo staat het 2-3. De laatste minuten zetten we alles op alles om nog een paar te scoren maar dit lukt niet meer. Heel erg jammer!

Volgende week zaterdag spelen we in Makkum!

Groetjes,
Marrit Strikwerda
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!