24-09-11 Tzum 3 - Zeerobben 4
Tzum 3 maatje te klein voor Zeerobben

In de tweede thuiswedstrijd moest Tzum 3 het zaterdag 24 september opnemen tegen Zeerobben 4.
Met wat kunst en vliegwerk wisten we weer 11 man binnen de lijnen te krijgen, dit waren;
Wijbren in doel, Frouke, Hauke, Johannes en Johan in de verdediging, Sietze Willem, Gerrit en Sietze Vietor op het middenveld en Dirk Tjeerd, Frank en Simon in de aanval. Jacob en Bauke waren vanmiddag de wissels.
Meine van der Sluis is bereid gevonden om de thuiswedstrijden van Tzum 3 te fluiten en vandaag was zijn primeur!
Het zou een lastige middag worden voor Tzum 3, de Zeerobben waren niet alleen slimmer maar hadden voetballend ook meer in huis dan dit Tzum 3. Dit werd meteen vanaf de aftrap duidelijk. Zeerobben nam meteen het heft in handen en zetten Tzum onder druk. Toch kreeg Tzum ook enkele kansjes via Sietze en Simon maar zij wisten de Harlinger goalie niet te passeren. Na een misverstand in de Tzummer verdediging was het spits “Siepie”die net even sneller bij de bal was dan Wijbren en de bal over hem heen kopte in de Tzummer goal, 0-1.
Hierna kon Tzum een tijdje niet onder de druk van Zeerobben vandaan komen wat resulteerde in een serie corners voor de Zeerobben, dankzij keeper Wijbren bleef het nog bij 0-1. De tweede treffer kon niet uitblijven en deze werd hun aangeboden door Sietze die de bal pardoes met de hand weg werkte. Ook scheidsrechter Meine had dit gezien en kon niet anders dan een strafschop toekennen aan Zeerobben. Deze werd beheerst binnen geschoten door hun voorstopper. Jacob was inmiddels in het veld gekomen voor Sietze Willem, hij kon een paar keer goed doorkomen over de rechterkant maar de voorzetten kwamen helaas niet bij de juiste personen zodat Tzum niet tot scoren kwam, ruststand 0-2!
Na de thee kwamen de Zeerobben met enkele frisse krachten maar was het Tzum wat de eerste kansjes kreeg via Simon en Jacob. De Zeerobben pakten het weer over en hield Tzum weer danig onder druk en binnen 10 minuten werd de stand naar 0-4 getild.
Frank en Jacob werden vervangen door Sietze Willen en Bauke, maar ook zij konden het tij niet keren. Zeerobben ging rustig door en liep uit naar 0 – 6.
Toen Johannes geblesseerd uitviel en Gerrit ook noodgewongen moest stoppen bleef Tzum nog met 9 man over en vond Zeerobben het verder ook wel goed.
De goed fluitende Meine zag dit ook in en floot maar af!

Zaterdag 1 oktober ,moet Tzum 3 naar Stiens voor de wedstrijd tegen het 5e van de SC Stiens, Aanvang wedstrijd 14.30 uur.