24-09 Blauw Wit 5 - Tzum 1
Blauw wit een maatje te groot voor Tzum
Afgelopen zaterdag heeft het eerste elftal van Tzum niet weten te winnen van Blauw wit, in Leeuwarden werd het 4-2 in het voordeel van de Leeuwarders.

Opstelling:
Keeper: A. Tamminga.
Verdediging: J. van Abbema, B. Strikwerda, H. Dunnewind en E. Hoektsra.
Middenveld: R. Dijkstra, E. van Alphen, F. Hoekstra en H. Westra.
Aanval: A.P. Strikwerda en K. Meinsma.
Reserve: R. Dijkstra

Rond de klok van 15:00 uur werd het eerste fluitsignaal gegeven voor de wedstrijd Blauw wit - Tzum. Het werd al snel duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden in Leeuwarden, Blauw wit zette Tzum al snel onder druk. Ook het spel van de thuis spelende ploeg was een stuk beter dan dat van Tzum. Na ongeveer 5 minuten spelen krijgt Blauw wit ook een aardige mogelijkheid om de score te openen, een schot van een spits belande bij Alle in de handen.

Tzum had moeite om het spel te maken, veel verkeerde passen. Dat werd ook knap afgemaakt door Blauw wit in de 15e minuut, na weer onnodig balverlies op het middenveld kan één van de spelers van Blauw wit daar van profiteren, hij kan vanaf de zijkant het strafschopgebied binnenlopen en schiet de bal hard achter Alle, 1-0.

Ook na deze goal bleef het een rommelige wedstrijd, vooral aan de kant van Tzum. De ene na de andere slechte pass. Tzum kwam een enkele keer in de buurt van het doel van de Leeuwarders, maar dat resulteerde niet in grote kansen zo nu en dan een schot op goal. Blauw wit kwam kort voor rust op 2-0, na een goeie aanval wist de spits de bal tegen de netten te schieten.

Na een peptalk in de rust van trainer Appie begon Tzum met volle moed aan de tweede helft. Het werd een stukje beter, we stonden goed gepositioneerd, iedereen stond zijn mannetje goed. Daardoor kwamen er ook kansen voor Tzum, na een knappe pass van Frits wist Klaas uit te halen op goal, dit schot werd gekeerd door de keeper. Na ongeveer 15 minuten te hebben gespeeld wist Tzum de aansluitingstreffer te maken, Frits stuurde Klaas weg (die slecht werd gedekt) en kwam alleen op de keeper af, met een stiftje wist hij de keeper te verzwalken, 2-1. Hierna kreeg Tzum een hele grote kans op de gelijkmaker, een goeie combinatie tussen Redmar en Klaas kwam Redmar alleen voor de keeper te staan, hij zag zijn schot gekeerd worden. 5 minuten daarna komt Blauw wit op 3-1, geklungel in de defensie van Tzum zorgde ervoor dat een middenvelder simpel kon binnentikken. Dit was de volgende tegenslag voor Tzum. Blauw wit gooide de wedstrijd hierna ook opslot, na een actie aan de zijkant wist een speler de bal hoog voor te geven en de spits kon ongedekt simpel binnen tikken, 4-1. In de laatste minuut wist Ane piet nog te scoren, hij profiteerde van een fout in de verdediging en schoot de bal hard in het doel, 4-2.

Met dit resultaat is Tzum geen koploper meer in de competitie, volgende week zal er beter moeten worden gespeeld thuis tegen Ouwe Syl.
Zaterdag 18 September

15:00 Uur