20-09-11 Tzum MC1 - Tzummarum MC1
MC1 Tzum – MC1 Tzummarum
18.45 Dinsdag 20 september

Vanavond spelen we ons eerste wedstrijd van de competitie en wel tegen Tzummarum. Helaas spelen we dit seizoen zonder Alida en Thera, maar hebben we Esmée en Nynke erbij, waardoor we vanavond met 9 speelsters zijn!
Na de teamfoto en de warming-up beginnen we de wedstrijd met de volgende opstelling:

Op keep staat: Lotte,
Achterin staan Jikke en Elske
Op het middenveld staat Marrit met rechts Johanna en links Froukje
In de spits staan Nynke en Annerigt
En op wissel staat vandaag Esmée

De aftrap is voor de meisjes van Tzummarum,
En als scheids hebben we vandaag: Frits Hoekstra

Het is duidelijk te zien dat dit ons eerste wedstrijd is, we moeten nog even wennen aan de bal en dat de meisjes van Tzummarum niet echt goed voetballen werkt ook niet in ons voordeel. We proberen goed te combineren en er ontstaan ook wel mooie kansen, maar helaas worden die ons niet gegund. Toch weten we de 0 te houden en na een half uur gaan we dan ook de rust in met een stand van 0-0.

Na een bekertje limonade en een preek van Jacob en Truus gaan we de tweede helft vol goede moed in. En na het aanmoedigen van het hele dames elftal gaan we er zeker vol tegen aan!

We zijn weer aan de bal gewend, weten hoe we moeten spelen en maken daarom ook hele mooie combinaties. Doordat Tzum een corner toe gewezen krijgt, blijft de bal wat voor het goal van Tzummarum en door een schot van Marrit staat het al snel 1-0! Dit doelpunt hadden we nodig en krijgen weer energie voor de wedstrijd, waardoor we vrijwel de hele tijd op de helft van de tegenstander spelen. Tzummarum heeft geen kans meer. We spelen mooi over en doordat Esmée die vandaag haar debuut maakt, een mooie bal naar Marrit speelt, weet Marrit weer te scoren! We krijgen nog wat kansen maar daaruit komen geen goals. Zo staan we als het fluitsignaal gaat 2-0 en hebben we de eerste 3 punten binnen!

Zaterdagmorgen spelen we tegen NOK.

Tot zaterdag!

Groetjes,