17-09-11 Tzum F1 - Stormvogels F1G
17.09.11 9.00 uur Tzum F1 – Stormvogels
De eerste competitie wedstrijd waar de jeugd al weken op zat te wachten kon beginnen.
Scheidsrechter Tsjidger fluit en de wedstrijd is los, vrijwel direct begint Tzum druk op de tegenstander op te bouwen, de eerste paar mooie aanvallen van Tzum gaan net naast maar na vijf minuten word een fraaie aanval beloond en scoort Robin de 1-0. Het IJs is nu gebroken want na de volgende mooie aanval weet Cas 2-0 te maken, Stormvogels probeert wel iets terug te doen maar dankzij een goede achterste man Tigo en een goed verdedigend team heeft de keeper van Tzum niets te doen. Het duurt dan ook niet lang of Robin maakt er 3-0 van en na een paar minuten weet ook Steven na een mooie aanval 4-0 te maken. Vlak voor rust is het Nienke die in haar eerste wedstrijd bijna weet te scoren, helaas steekt de keeper van Stormvogels daar zijn been voor, Robin kan vervolgens de bal nog met z’n teen te raken en deze gaat tergend langzaam richting de doellijn maar voordat de bal er over is weet de verdediging van Stormvogels de bal weg te werken. We gaan de rust in en de Tzummers zijn te vreden met de 4-0 stand.
In de rust is gewisseld, Steven gaat nu op keep en Redmer mag zijn geluk in het veld beproeven. Het team is vol zelf vertouwen uit de box gekomen, het Team speelt goed en hierbij geen enkele speler uitgezonderd, er wordt goed gekeken en overgespeeld en al snel ziet Tzum het goede spel beloont met de 5-0 van Robin. Redmer is inmiddels ook warmgedraaid en scoort de 6-0. De tegenstander doet verwoede pogingen maar weet tegen het geweld van Tzum niets in te brengen, de dame en heren blijven goed verdedigen en overspelen en zo weet ook Cas na een mooie actie te scoren, 7-0. Vrijwel direct na de aftrap weet Tzum de bal weer te veroveren, Robin wordt op het juiste moment aangespeeld en ook nu is de keeper van Stormvogels kansloos en soort Robin 8-0. De tegenstander begint zich machteloos te voelen als Robin na een hele mooie actie vanuit een onmogelijke hoek 9-0 weet te maken. Met de volgende aanval van Tzum wordt het een echte hattrick voor Robin als ook de 10-0 door hem word gemaakt. Maar nog altijd is het niet genoeg, Redmer komt met een mooie actie vrij voor de goal, Jammerrr…, op de lat, de keeper van Stormvogels is zichtbaar blij als de bal er eindelijk een keer niet in gaat, maar Redmer zichtbaar getergd door deze misser weet na amper een halve minuut toch 11-0 te maken. Hierna is het weer de beurt aan Robin, na een mooie rush vanaf de middellijn en het passeren van enkele tegenstanders is de 12-0 een feit, bij deze actie word de keeper van Stormvogels hard geraakt door de bal die Robin de goal in werkt en raakt licht geblesseerd. Vrijwel direct na de aftrap is het Redmer die er als een haas vandoor gaat richting de goal van Stormvogels en een fraaie 13-0 weet te verzilveren. De tegenstander weet nu eindelijk weer eens een actie op touw te zetten en komt voor het eerst in de wedstrijd bij de goal van Tzum maar helaas werkt zelfs de doelpaal mee aan het succes van Tzum en komt de bal niet in het net. Kennelijk is het nog altijd niet genoeg voor Tzum, want na het mooi uitverdedigen richting middenveld word Robin weer fraai aangespeeld vanuit het centrum en weet 14-0 te scoren. Hierna fluit Tsjidger af en word nog een penalty reeks afgewerkt. Tzum bedankt de tegenstander en gaat met een fraaie 14-0 richting douches.
Robin is deze partij gekozen tot man of the match en neemt een mooie bal in ontvangst.