17-09 Tzum 1 - Stormvogels 1
Afgelopen zaterdag mocht Tzum 1 aantreden tegen de Stormvogels uit Achlum. Vorig seizoen wist Tzum niet te winnen van de stormvogels en daar moest dit seizoen verandering in komen. Tzum speelde in de volgende opstelling:

Justin - Redmar - Bouwe - Erwin
Reinout - Frits - Edwin - Harmen
Ane Piet - Klaas

Na een goede warming-up gingen we om half drie los onder leiding van Frank.
Tzum begon rommelig aan de wedstrijd, veel ballen werden verkeerd ingespeeld en er was weinig beweging in het team. Toch was Tzum de betere partij. Klaas kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Oog in oog met de keeper schoot hij de bal naast het doel. Niet veel later wist de keeper van Stormvogels redding te brengen op een goed schot van Ane Piet, met behulp van de lat ging de bal over de goal. De stormvogels kwamen er hier en daar ook gevaarlijk uit maar bij elke aanval stond Alle op de goede plek.
Een kwartier voor rust schatte de keeper van Stormvogels een lange bal verkeerd in waardoor Klaas voor een lege goal kwam te staan. Deze werd onderuit gehaald en hiervoor werd Tzum terecht beloond met een strafschop. De penalty werd door Klaas zelf binnengeschoten.

Na rust werd er weer rommelig gevoetbald waardoor de Stormvogels op gelijke hoogte hadden kunnen komen. Dit werd voorkomen en na een mooie aanval wist Tzum de score te verdubbelen. Klaas werd op de rand van het strafschopgebied door Frits in positie gebracht waarna deze beheerst afrondde. Door deze tweede goal was de organisatie bij Stormvogels verdwenen. Jurrit was ondertussen voor Harmen in de ploeg gekomen en deze kon de derde goal binnenschieten na weer een goede aanval. Ane Piet wist hierna met twee treffers de wedstrijd definitief op slot te gooien. De Stormvogels konden net voor tijd de eer nog redden met een tegentreffer.

Niet een goede wedstrijd maar wel een goed resultaat. Tzum staat nu aan kop in de competitie met 6 punten uit twee wedstrijden. Volgende week staat Blauw Wit '34 op het programma.
Zaterdag 18 September

15:00 Uur