17-09 FoarĂșt 4 - Tzum 3
Tzum 3 vergeet te winnen bij Foarút 4

Op zaterdag 17 september stond op sportpark Schatzenburg de wedstrijd Fourút 4 – Tzum 3 op het programma. Het Tzummer elftal was dit ook letterlijk, want er waren er bij de aftrap precies elf. Gelukkig moesten de Dames vroeg spelen, zodat hun leider Jacob een groot deel van de eerste helft als grensrechter en de tweede helft als speler mee kon doen.

Met Wijbren op goal, in de achterhoede Johannes, Hauke, Frouke en Johan, op het middenveld Jelle, Geert en Wilco en in de aanval Dirk Tjeerd, Daniël en Simon stond best een aardig elftal. Dat bleek ook in de wedstrijd. Aanvankelijk was het even zoeken omdat de ploeg uit Menaldum met slechts twee spitsen speelde, maar na een omzetting in de achterhoede wist Tzum de wedstrijd steeds meer in handen te krijgen. Ook kwamen er kansen. Daniël, Jelle, Hauke en Wilco waren een aantal keren dicht bij een doelpunt, maar scoren bleef uit. Debet hieraan was ook zeker de 14-jarige keeper van Foarút. Hij liet verscheidene keren zien dat hij uit het goede keepershout gesneden was. Foarút was vooral gevaarlijk bij vrije trappen en corners, maar ook de Tzummer goal bleef schoon. Ruststand 0-0 derhalve.

In de tweede helft kwam Jacob voor Dirk Tjeerd in het veld en kreeg Tzum de wind in de rug. Tzum bouwde een flink veldoverwicht op en er kwamen ook weer kansen. Het waren er veel en er waren 100% scoringskansen bij, maar op één of andere manier ging de bal er maar niet in. De oude voetbalwet, die zegt dat als je zelf niet scoort de tegenstander dit wel doet, bleek maar weer eens waarheid. Halverwege de tweede helft was de linkerspits van Foarút Frouke te snel af en hij scoorde met een fraai schot. Nu leken te Tzummers wakker geschud want niet veel later lukte het Daniël eindelijk om te scoren. Tzum bleef zoeken naar de overwinning en die leek er ook te komen toen Simon 10 minuten voor tijd een mooie aanval af wist te ronden. De 1-2 overwinning zou mee naar Tzum gaan, maar in de slotminuten hobbelde een schot dat houdbaar leek toch de goal in. Bij deze 2-2 stand floot de scheidrechter de wedstrijd af.

Tzum heeft na 2 wedstrijden 2 punten, maar dat hadden er eigenlijk 6 moeten zijn. Erg jammer, maar positief is dat er heel behoorlijk gespeeld wordt.
Volgende week komt Zeerobben 4 naar Tzum. Komt dat zien!
Programma Za. 1 december;

08.45 Workum JO9-1 - Tzum JO9-1