10-09 HJSC 2 - Tzum 1
We moest ons om kwart over 1 melden bij de kantine om onze eerste competitie wedstrijd te gaan spelen in en tegen HJSC. Rond half twee vertrokken we richting Hommerts. Eenmaal aangekomen gingen we vrijwel gelijk de kleedkamer in. Na de opstelling van Appie zijn we naar buiten gegaan voor de warming up. 5 minuten voor de wedstrijd begon zijn we de box nog even in gelopen voor onze shirts en een paar motiverende woorden van Appie. Hierna gingen we met volle moed richting het begin van de wedstrijd.
Nadat de scheids vloot voor de aftrap ging Tzum gelijk goed van start. We waren leuk aan het tikken en Tzum voetbalde heel erg goed, wat al vrij snel resulteerde in een mooie goal uit een voorzet die Klaas goed inkopte. Tzum zette HJSC hierna gelijk weer onder druk en ze kwamen daardoor ook niet aan het voetballen toe. Kort daarop volgde er weer een goede aanval van Tzum, daar kwam dan ook zeker weer een goal vandaan en heel snel volgden de nummers de 3,4 en 5 en voor de rust kwam er ook nog een 6de goal bij. Voor rust na een klein half uur gevoetbald te hebben hadden we ook nog een kleine drink pauze i.v.m. het warme weer.

2de helft
In de rust is er 1 wissel toegepast. Ane Piet bleef achter in de kleedkamer en Sjoerd kwam op zijn plekje terecht. De tweede helft begon heel matig en we speelden alleen nog maar op de lange bal en de passen kwamen ook niet meer echt aan. Zo kon HJSC meer richting ons goal komen, waardoor ze ook wat kansen kregen die uiteindelijk niks bereikten, maar na ongeveer 20 min kreeg HJSC een corner en die kwam voor de goal en zo kon de speler van HJSC van dichtbij de 1-6 maken. Tzum zette na de tegen treffer weer aan en vlak na de tegengoal kon Justin nog op een mooie manier de 1-7 maken en 5 min later maakte Frits nog de 1-8 en dus kon Tzum op een mooie eerste helft en wat een mindere tweede helft toch met 3 punten en 8 goals weer richting Tzum.

Volgende week hebben we stormvogels thuis, dan moeten we dus weer vol aan de bak.

Graag tot dan!

AT