03-09 Heech DA - Tzum DA1
Vandaag was het weer zover!!
Na een aantal trainingen mochten we weer echt aan de bak!
Onze trainert had een oefenwedstrijd geregeld, en zo kwam het dat wij vanmiddag met een minimale selectie naar Heech togen!
Gelukkig waren de goden ons goed gezind want we hadden er zelfs zon bij! En niet te zuinig..
Het was nog even puzzelen hoe 't met de opstelling kwam omdat er een behoorlijk aantal dames niet bij waren.

Uiteindelijk zijn we begonnen met Tjitske op keep, achterin Petra, Simone en Klaske, op de voorstop stond Alida, en in 't midden Femke, Baukje, Marrit en Anjali. Voorin stonden Anita en Marrit.

Op wissel zat Simone B en Jikke.

Na een verkorte warming up, iedereen was tenslotte al warm, konden we beginnen!
De aftrap was voor Tzum.

Hoewel het eerst een beetje afwachten was, zaten we toch vrij snel in de wedstrijd. De rust werd er, vooral de 1e helft, goed ingehouden. Hoewel Heech veel aan onze kant was, kwam daar eerst nog niet veel gevaar weg. Helaas werd er in de 16e minuut, ook door een kleine blunder van onze eigen keep, toch gescoord. Niet lang hierna, in de 20e minuut kreeg Alice een mooie kans, maar deze kwam helaas op de lat.
Hierna hadden we even een kleine drinkpauze want het was tenslotte toch echt warm!
Na de pauze maakte Simone B haar debuut, en kwam op de rechtshalf.
In de tijd hierna ging het snel met de goals. Was er in de 30e minuut nog een kans van Alice, deze werd al snel vergeten door de opeenvolgende doelpunten in de 33e minuut (eigen goal Tzum), 37e minuut, 38e minuut en 43e minuut. In de 45e minuut wist Tjitske een 6e doelpunt te voorkomen. Ondertussen kwam ook Jikke erin, voor Alida. Na de redding van Tjitske klonk het fluitje en was het rust.

In de 2e helft werd het een stuk rommeliger. Niet alleen van onze kant, ook de tegenstander had zo z'n problemen. Baukje kwam op de voorstop te staan waardoor Jikke doorschoof naar het middenveld.
In de 52e minuut kwam Femke erin voor Anita, en Alida voor Simone. Heech was veelal aan onze kant maar wist ondanks een paar goeie actie's niet meer in de buurt van ons goal te komen. Nog een aantal keren kon ook Tzum uitbreken, maar ook hieruit kwamen geen doelpunten meer naar voren. Uiteindelijk werd er toch nog, in een van de allerlaatste minuten, gescoord door Tzum.... Maar helaas was dit een eigen goal. De uiteindelijke eindstand is dus 6-0 voor Heech geworden.
Jammer maar helaas! Volgende week start de echte competitie weer en daar zijn we niet van plan veel punten te verspillen!!

A.s zaterdag spelen wij THUIS tegen de dames van SDS om 14.30!
Met een mooi weertje verwachten we uiteraard wel weer onze vaste supporters!

Fijn weekend, en tot op het veld!

FM
Programma Za. 1 december;