Tzum DA1 - St Anna 2
Op deze grijze zaterdag spelen wij thuis tegen de dames van St. Annaparochie.

We staan onder een lichte druk, omdat we uiteraard graag onze koppositie willen behouden en dus is iedereen erg gemotiveerd maar ook lichtelijk gespannen.

We beginnen de wedstrijd met de volgende opstelling;

Op keep staat Tjitske, met achterin Petra, Baukje Klaske en op voorstop Rinske.
In het midden staan Grietje, Truus en Simone B.
Voorin staan Anita, Alice en Britt.

Op wissel zitten Alida, Reina, Thera en Lidewey.

Omdat vrijdag onze trainer jarig was moest daar natuurlijk wel even voor gezongen worden!
Dit deden we dan ook, geheel in stijl, op de middenstip.

Hierna kon de wedstrijd beginnen en was de aftrap voor Tzum.

Al meteen zat St. Anna bovenop de bal en leek Tzum eerst geen schijn van de kans te hebben. Dit werd in de 8e minuut benadrukt met een doelpunt van St. Anna. Dit leek St. Anna even een opluchting te geven waardoor Tzum meer kans kreeg om aan de bal te komen. En dit ging niet onaardig, hoewel St. Anna toch gevaarlijk dichtbij bleef. Zo nu en dan was er wel een uitschieter bij waardoor we dichtbij de goal kwamen, maar toch was het een vrij pittige strijd om er ook daadwerkelijk doorheen te komen. Want zo graag Tzum de koppositie wilde behouden, zo graag wilde ook St. Anna de 3 punten binnen slepen en dus was het een gewaagde strijd. Ondanks de 1-0 achterstand ging de kop bij Tzum niet meteen naar beneden, en zo wisten we ook goed te voorkomen dat er nogmaals gescoord werd in de 1e helft door de tegenstander.

Na een streng woordje van Jacob in de rust waren we er de 2e helft helemaal klaar voor. Er mocht in de 2e helft best wel gescoord worden, maar dan alleen door ons!
Zo gezegd, zo gedaan; Britt wist amper een minuut na de aftrap te scoren voor Tzum en zo stonden we dus 1-1!
Nu hoefden we dit "alleen" nog maar door te zetten en nogmaals te scoren en dan waren de punten binnen.. Zou je zeggen.
Maar zo gemakkelijk liet St. Anna ons niet passeren! Hoewel Anita in de 50e minuut nog wel een kans kreeg om te scoren duurde het daarna wel weer even voordat er zich weer een kans voordeed! St. Anna zat goed in het spel en was erg fel op de bal. Toch wist Tzum hier doorheen te breken en scoorde Anita in de 50e minuut een allerprachtigste mooie goal!
Hier werd Tzum blij van, en St. Anna goed pissig. De wedstrijd was hier allesbehalve mee beslist! In de 80e minuut kreeg Truus een vrije trap toegewezen, maar hier kwam geen doelpunt uit voort. Uiteindelijk, na een zware wedstrijd, floot Frank af en haalde Tzum de 3 welverdiende punten binnen én heeft de koppositie weten te behouden!

Volgende week spelen wij zelfde tijd, zelfde plek tegen Dronrijp!

Fijne zondag, en tot op het veld.

FM
Programma Vr 02 Novembefr