Tzum 1 verliest met ruime cijfers

Afgelopen zaterdag 22 oktober moest er weer gevoetbald worden door de mannen van Tzum1. Op deze redelijke, maar wel frisse herfstmiddag werd er aangetreden tegen Ouwe Syl 2. Deze ploeg staat op de een na onderste plaats, dus voor de mannen van Tzum een goede gelegenheid om weer eens de drie punten te pakken. Wederom werd er in de nieuwe tenues het veld betreden, met de volgende elf spelers:

Doel: Alle
Achterhoede: Justin, Bouwe, Redmar, Hendrik
Middenveld: Reinout, Edwin, Frits, Harmen
Voorhoede: Klaas, Ane Piet
Wissel: Erwin H.

Om half 3 werd er afgetrapt en meteen was te merken dat het vanmiddag geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Het ging erg moeizaam aan de kant van Tzum. Zo nu en dan werden er kansen gecreëerd via aanvallen vanaf de flanken, maar Tzum wist niet tot scoren te komen. Ouwe Syl dat met een redelijk ervaren team was afgereisd naar Tzum kon enkele keren gevaarlijk voor het doel van Alle komen. Waarna niet veel later uit een vrije trap de bal in het doel werd gekopt. Deze speler stond zo vrij als een god in Frankrijk en kon de bal gemakkelijk in het doel werken, 0-1. Nu moesten de mannen van Tzum toch wakker geschud zijn, maar het tegendeel was waar. Toen de bal vanaf de rechterflank in de zestien meter werd gebracht kon de spits van Ouwe Syl hem lichtjes raken met het hoofd en Alle voor de tweede maal passeren(0-2). Met deze stand werd er de rust in gegaan.

In de tweede helft werd Reinout gewisseld voor Erwin, die op de plek van Reinout kwam rechts op het middenveld. Met nog wat meer inzet probeert Tzum het tij nog te keren en er werd meteen volop de aanval gespeeld. Na enkele goede kansen te hebben gehad, waaronder via Klaas was het Frits die een goede voorzet vanaf de linkerkant heel gemakkelijk in de rechterhoek van het doel kon knikken, 1-2. Dit was weer een mooie aansluiting en nu moest Tzum de gelijkmaker zien te maken. Met veel inzet werd er geprobeerd de gelijkmaker te scoren, Tzum kreeg de kansen er wel voor maar kon het niet omzetten in doelpunten. Ook Ouwe Syl kreeg zo nu en dan momenten om aan te vallen, toen er een aanval vanuit de midden werd opgezet kreeg de middenvelder een goede gelegenheid om te schieten. Bouwe blokte de bal en de speler ging naar de grond, alleen de scheidsrechter constateerde dit anders, hij beschouwde het als een overtreding en gaf de vrije trap aan Ouwe Syl. De vrije trap werd genomen vlak buiten de zestien meter, en werd gemakkelijk in het doel gekruld en dit leidde tot een 1-3 voorsprong voor de bezoekers. Na deze treffer leek het besef om te winnen bij de Tzummers ver weg, door domme fouten of slordigheden werd de bal soms gemakkelijk ingeleverd. Dit zorgde ervoor dat Ouwe Syl de uitslag nog kon vergroten tot 1-5. Met gebogen hoofden werd door Tzum 1 het veld verlaten, dit was een wedstrijd om snel te vergeten en alle zeilen weer bij te zetten. Volgende week gaan de mannen van Tzum op bezoek in Scharnegoutum, ook wordt er hier weer voor de volle winst te gaan om weer op het goede spoor te komen.

EH
Programma Vr 02 Novembefr