15-10-11 Tzum 1 - Stiens F5
Op zaterdag 15 mocht Tzum F1 om 9 uur tegen Stiens F5 spelen op het grote veld van het Lyntsjepark.
Het was een koude ochtend met een wit veld, daarom hadden de jongens hun trainingsbroeken en maillots aan. Met een heerlijk zonnetje boven het veld werd het signaal gegeven om te beginnen.
Het werd een potje voetbal van 8 tegen 8. De spelers waren Redmer, Nienke, Piter, Tigo (aanvoerder), Cas, Piter-Gerben, Steven en Robin. De eerste helft stond Steven op doel en de tweede helft Redmer.
Tzum ging voortvarend van start met een paar prachtige combinaties.
Na slechts 3 minuten was daar de eerst treffer door Robin na een voorzet vanaf de achterlijn door Redmer.
Een paar minuten later kwam de 2-0 door Robin.
Stiens probeerde nog een aantal keren uit te breken richting het doel van Tzum maar werd gestopt door de verdediging van Tzum.
Scheidsrechter Willem de Schiffart had het kennelijk ook niet echt warm want hij floot mooi op tijd af voor het einde van de eerste helft.
Nadat alle spelers tijdens de rust weer een beetje op temperatuur waren gekomen kon de tweede helft beginnen. Terwijl de mannen van Tzum nog terugdachten aan de warme kleedkamer zag Stiens z’n kans schoon om de 2-1 te maken.
Direct na de aftrap stoof Steven aan de rechter kant van het veld richting de achterlijn waar hij een prachtige voorzet gaf aan Robin die hieruit de 3-1 maakte.
De tegenstand door Stiens was echter nog niet gebroken en ze probeerden nog een aantal keren door het midden zo dicht bij het doel te komen dat hieruit gescoord kon worden. Dit lukte ze gelukkig niet mede door het goede keepwerk van Redmer.
Al snel kwam dan toch de 4-1 (Robin).
Nadat een van de spelers van Stiens wel erg enthousiast de bal met de handen uit het doel hield moest de scheids een vrije trap geven, de spelers gingen allemaal keurig aan de kant en zo kon Robin vanaf een flinke afstand de 5-1 maken.
In de 35e minuut kwam nog de 6-1 ook door Robin.
Zo eindigde de wedstrijd en konden we concluderen dat we een prachtige wedstrijd hebben gezien waarin iedereen zo veel mogelijk z’n positie hield een er heel mooi werd overgespeeld; F1 (en Harm) gefeliciteerd. In de kleedkamer kreeg Tigo nog de titel “man of the match”en de bijbehorende bal door Debby uitgereikt.
Zaterdag 16 maart

Tzum 1 - Berlikum 3