15-10-11 Tzum 1 - Leeuwarder zw 6
Eerste helft kwam Tzum, spelend in het nieuwe tenue, er bij vlagen goed uit door sterk positiespel en strakke passing. Klaas kwam hierdoor al vrij snel in scoringspositie en benutte deze mogelijkheid. Heel lang kon Tzum niet genieten van deze voorsprong. De Sweltsies kwamen op gelijke hoogte door een standaardsituatie op rand zestien die knap ingekopt werd.
Tzum bleef ook na de gelijkmaker het goede spel volhouden. Door een goed uitgespeelde counter zette de opkomende verdediger Redmar, spits Ane Piet voor een open goal die zijn eerste schot geblokt zag worden maar in de rebound de 2 -1 scoorde. De stand bleef onveranderd tot de rust.
Er werd wat chaotisch begonnen aan de tweede helft. De organisatie was zoek, waardoor de Leeuwarder Zwaluwen enkele grote kansen kreeg die ze verzuimde te scoren. Tzum leek op een gegeven moment op een 3-1 voorsprong te komen door een uitbraak van Klaas. De grensrechter van de Leeuwarder Zwaluwen meende een echter overtreding gezien te hebben en op deze manier werd een zuiver doelpunt onterecht afgekeurd.

Er waren er nog een paar goede kansen, maar Tzum was niet in staat om deze te verzilveren. Het cliché “als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel” bleek ook in deze wedstrijd van toepassing. Een schot dat in eerste instantie gepareerd leek door Ale werd gelost waarna een andere speler hem er gemakkelijk in kon prikken. De gelijkmaker (2-2) was een feit en tevens de eindstand. Tzum na twee verlies partijen weer eens een punt gepakt. Maar heeft vooral twee punten laten liggen.

Opstelling:
Ale; Justin; Bouwe; Redmar; Erwin; Reinout ; Edwin (45. Frits); Hendrik; Harmen; Klaas; Ane Piet(45. Sjoerd)
Programma
Zaterdag 10 Oktober

14:00 uur Tzum 1 - Vcr 2

15:45 uur Tzum Vr1- Twijzel Sc Vr1

10:00 uur Tzum Jo14-1 - Harkema Opeinde Jo14-1

Zaterdag 17 Oktober

14:30 Uur Tzum Vr1 - Vcr Vr1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!