15-10-11 FVC F6 - Tzum F2
15.10.11 FVC F6 - Tzum F2

Op reis naar Leeuwarden is het veld hier en daar wit, de eerste nachtvorst aan de grond is een feit. Dit houdt tevens in dat het mooi weer is en dat is de spelers en speelster wel gegund na het slechte weer van vorig weekend.

In Leeuwarden aangekomen worden we door de leider van de tegenpartij netjes ontvangen en naar de box gewezen waar we de kids snel in het tenue van Tzum aandoen met daaronder een lekkere warme trui en trainingsbroek.

Eindelijk is het zo ver, op kunstgras, dus deze keer niet even lekker door de plassen en de drek raggen. Na het fluitsignaal is het Janco (ingeleend van F1) die na een mooie rusch Sander weet te bereiken en na amper 1 minuut spelen prikt Sander de 0-1 in fraai in de goal van FVC.

Tzum heeft doordat Janco wat ouder is dan de tegenstanders duidelijk overwicht op het veld maar weet de kansen nog niet te benutten, Janco die alleen op de keeper aankomt weet de keeper niet te passeren na de knappe redding van de goalie van FVC en daarna een goede uittrap richting de spits weet FVC 1-1 te maken.

Na de wissel , Hajo krijgt z’n verdiende rust en Simon mag weer laten zien wat ie kan, komt de aftrap. Het is Gerrit Jan die de vrij lopende Janco op het juist moment aanspeelt, samen spelen ze de verdediging uit en Janco weet de 1-2 te maken. FVC probeert wanhopig langs de verdediging van Tzum te komen maar Melissa en Sido, gesteund door Sander en Simon, weten aanval na aanval te pareren waardoor Casper op de goal eigenlijk niets te doen heeft en kan genieten van het spel en de overvliegende ganzen.

Vlak voor rust is er wederom een mooie aanval, Sido doet het opbouwende werk en weet de bal na het passeren van enkele tegenstanders fraai in de voeten van Janco te spelen. Janco weet nipt te scoren, het is 1-3 en zo gaan we ook de rust in.

In de rust wisselt Casper z’n keepers tenue met Gerrit Jan en na de welverdiende limonade gaat F2 vol zelfvertrouwen het veld weer in.

FVC probeert het wel maar wederom is een goed verdedigend Tzum met Melissa in de hoofdrol FVC de baas, een paar keer echter weet FVC de goal van Tzum te bereiken maar daar staat Gerrit Jan z’n mannetje en laat geen bal over de lijn.

Dan is het de beurt aan Tzum, Sander speelt fraai Sido aan die op zijn beurt Janco op weg stuurt naar de goal van FVC en ja hoor 1-4. Nu lijkt FVC gebroken. Janco krijgt veel kansen maar weet ze niet te benutten tot Sander langs zij komt en na een mooie goal de 1-5 weet aan te tekenen.

Simon, inmiddels uitgepu,t is blij dat Hajo hem weer kan gaan vervangen, en met deze vers in gebrachte kracht heeft Tzum zoveel veldoverwicht dat FVC de goal van Tzum niet meer weet te bereiken. Hajo weet Casper een mooie bal aan te spelen, Casper op zijn beurt ziet Sander het gat in duiken en speelt de bal op het juiste moment aan, Sander schiet van grote afstand, de bal passeert de ver uitgelopen keeper van FVC en rolt tergend langzaam op de doellijn af, helaas voor FVC is er niemand die de bal nog kan stoppen en zo tekent Sander de 1-6 aan.

Hierna krijgen we nog meerder kansen waarbij Sido, Sander en Janco meermalen dicht bij een doelpunt zijn maar een goede keeper van FVC weet de bal keer op keer van de lijn te houden.

Het fluitsignaal gaat, Tzum kan na een mooie wedstrijd in prachtig weer met een welverdiende 1-6 op de borden, de penalty reeks gaan afwerken, gaan douchen en tevreden huiswaarts keren.
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!