08-10-11 Tzum F2 - Foarut F4
Op zaterdag 8 oktober speelde Tzum F2 tegen Foarut. Dit met een jarige Simon, hij is vandaag 5 jaar geworden. Gefeliciteerd Simon!
De wedstrijd begon iets later, vanwege een behoorlijke bui. Tzum begon wat voorzichtig, ze hadden aan Foarut een goede tegenstander. Misschien waren ze ook wel afgeleid door de grote gele M van de sponsor van Foarut (Mac Donalds, dus hoe kan je dan aan voetbal denken?) Foarut zorgde voor een paar spannende momenten en toen was daar de tegengoal.
Sander had een mooie kans, maar lukte helaas niet. Ineens was daar de 0-2, ik moet toegeven het was een mooi doelpunt, maar daar heeft Tzum niet veel aan!
In de 2e helft hadden we Sido als doelman en mocht Kacper het veld in. Tzum begon met veel meer zelfvertrouwen en ze kwamen beter in het spel. De doorbraak kwam van Jan Tiemen, helaas werd hij onderuit gehaald rond de penalty stip. Foarut kwam meteen met een tegenactie, maar Sido heeft de bal goed uit het doel gehouden! Gerrit Jan, Hajo en Melissa hebben goed werk op het middenveld en in de achterhoede verricht. Foarut kwam er niet vaak door heen!
Iets later kwam Sander met een spannende actie, helaas ging ook deze bal niet in de doel.
Toen het mooie samenspel tussen Jan Tiemen die de bal speelde naar Sander en daar was hij dan: GOAL!
Dat werd uiteindelijk ook de stand, een verlies met 1-2.
Het team van Tzum heeft heel goed geknokt, maar het was helaas net niet goed genoeg. Uiteraard zijn we allemaal erg trots op jullie, jullie hebben het super gedaan!
In de kleedkamer hoorde de jarige Simon dat hij ‘the man of the match’ is geworden!

Michaela van Groningen