08-10 Holwerd 3 - Tzum 2
Zaterdag ging de reis naar Holwerd,met 13 man en knap weer.

De opstelling was als volgt:
Keeper :Wijbren
Verdediging:Johan K,Erwin, Jan Willem en Hendrik
Middenveld:Henk Jan,Geert en Romke
Aanval:Jan,Willem en Damian
Wissels: Jildert en Quintin.

Vandaag hadden we weer een team met andere spelers dan de vorige wedstrijd,dus hier en daar weer wat plaatswijzigingen.
Nadat de opstelling en een paar aanwijzigingen waren gedaan kwam de scheidsrechter om 14:20 het veld op en vond dat we wel los konden.
De wedstrijd ging ongeveer het eerste kwartier redelijk gelijk op,waarna Holwerd toch het initiatief nam en wij achteruit werden gedrukt ,mede door het feit dat ik de voorhoede niet sterk genoeg had opgesteld en dus vaak de bal die naar voren werd gespeeld even snel weer terug kregen met een tegen aanval.
Toch hebben we na een paar goede acties/opzetten, kansen gehad om te scoren maar het lukte o.a. Willem en henk Jan niet om de bal over de lijn in de goal te krijgen.
Jammer genoeg valt deze dan meestal bij de ploeg die minder kansen heeft,nu dus ook 1-0.
Halverwege de eerste helft werd er gewisseld Jan eruit Jildert op Romke zijn plek en Romke in de voorhoede,hierdoor werd er iets meer druk op de verdediging van Holwerd uitgeoefend en konden die minder makkelijk opbouwen.
Helaas leverde dit nog niet een doelpunt op.

De tweede helft begonnen de Holwerders beter en sterker dan ons en werden af en toe gevaarlijk voor de goal.
Dit kunnen sommige spelers van Tzum trouwens ook heel goed voor eigen goal,na een voorzet van Holwerd komt de bal bij Hendrik op de voet en wil deze wegwerken maar hij raakte hem niet lekker en schiet hard op eigen goal gelukkig was Wijbren er goed bij en kon de bal in een reflex over stompen.
Niet veel later was het aan de andere kant wel raak,Henk Jan krijgt vanaf het linker middenveld een bal op maat rechts voor de goal en neemt deze aan en scoort 1-1 .
Dit ging niet door want de grensrechter stond met de vlag omhoog omdat Henk Jan de bal met de hand zou hebben aangenomen 1-0 dus tevens ook einduitslag.
Zaterdag 18 September

15:00 Uur