08-10 Berlikum 3 - Tzum 1
Tzum 1 verliest in Berlikum

Afgelopen zaterdag 8 oktober moest Tzum 1 aantreden tegen het derde elftal van Berlikum. De commercie heeft ook in de reserveklasse toegeslagen want deze wedstrijd mocht op het onmogelijke tijdstip van 16:30 worden gespeeld. Berlikum is de competitie aardig begonnen met 4 punten uit 3 wedstrijden. Tzum kon met een redelijk complete selectie afreizen naar Berlikum. Good old Wilco was vanuit het tweede bereid gevonden om ons te versterken. Tzum startte in de volgende opstelling:

Op doel: Alle
Verdediging: Justin, Bouwe, Redmar en Erwin
Middenveld: Reinout, Edwin, Frits en Sjoerd
Voorhoede: Ane piet en Klaas

Wissels: Wilco en Harmen

Om 16:30 werd er onder gelukkig droge omstandigheden maar op een bar slecht veld afgetrapt. Tzum was duidelijk nog niet bij de les waardoor Berlikum in de beginfase het meeste balbezit had. Tzum speelde onrustig en wist de bal moeilijk in de ploeg te houden. Toch dacht Tzum na ongeveer 10 minuten dat het op voorsprong kwam. Een goede aanval over rechts werd door klaas binnengelopen. Deze goal werd echter wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Hierna nam Berlikum het iniatief over waardoor Tzum terug gedrongen werd. Na ongeveer 20 minuten spelen kwam Berlikum op 1-0. Een foutieve pass op het middenveld werd onderschept door Berlikum, na een snelle combinatie werd de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard achter Alle in de kruising geschoten. Het spelbeeld bleef hierna hetzelfde Tzum was slordig waardoor Berlikum het meeste balbezit had. Via een van de weinige uitbraken van Tzum werd Klaas in het strafschopgebied onderuit gehaald de warrig fluitende scheidsrechter zag er echter geen penalty in. Na een half uur spelen kwam Berlikum op 2-0. Een corner werd doorgekopt waarna een speler van Berlikum deze vrij makkelijk kon binnen tikken. In het laatste kwartier kwam Tzum wat beter in het spel en moest Berlikum terug. Echte grote kansen werden er niet gecreerd enkele schoten van Ane Piet, Bouwe en Edwin misten doel. Er werd gerust met een 2-0 achterstand.

In de tweede helft kwamen Wilco en Harmen in het veld voor Redmar en Sjoerd. Tzum begon een stuk scherper aan deze tweede helft. Berlikum had z`n kruit duidelijk verschoten en kwam conditioneel te kort. Tzum kreeg meer ruimte en had enkele aardige aanvallen, tot grote doelkansen leidde dit echter niet. Klaas kreeg de beste mogelijkheid. Na een counter werd hij de diepte ingestuurd. Zijn stift was net iets te hoog en miste doel. Na ongeveer een uur spelen gooide Berlikum de wedstrijd in het slot. Via wederom een corner kon de bal door de aanvoerder van Berlikum worden binnengekopt, 3-0. Tzum probeerde het hierna nog wel maar geloofde er eigenlijk niet meer in. Justin was nog dichtbij een goal, zijn schot werd knap gered door de keeper van Berlikum. Berlikum zakte terug en probeerde via enkele counters de score uit te breiden maar werd niet meer gevaarlijk. Appie de Bruin wisselde Ane Piet en Erwin nog voor Redmar en Sjoerd. Veel meer gebeurde er hierna niet meer waardoor deze wedstrijd in een 3-0 nederlaag eindigde. Gezien het slechte spel in de eerste helft een terechte nederlaag. Berlikum heeft echter niet een elftal waar Tzum van hoeft te verliezen. Volgende week zaterdag komt Leeuwarder Zwaluwen op bezoek op het Lyntsjepark. Tzum moet in deze wedstrijd de draad weer oppakken om niet de aansluiting met de subtop te verliezen. Tijdens deze wedstrijd volgende week wordt overigens ook het nieuwe tenue gepresenteerd. Aanvang: 14:30, komt allen!!
Programma Za. 1 december;

08.45 Workum JO9-1 - Tzum JO9-1