01-10 SC Stiens 5 - Tzum 3
Tzum 3 verlies onnodig van SC Stiens 5

Tzum 3 ging op 1 oktober naar Stiens om het op te nemen tegen het vijfde elftal van de fusieclub SC Stiens. Het was er erg warm, er stond geen wind en de lucht was vochtig. Geen ideale omstandigheden om te voetballen dus. Er waren maar liefst 14 spelers beschikbaar, al moest Hauke al in de warming-up afhaken.

Tzum begon met Wijbren op doel, Frouke, Geart, Erwin en Johan als verdedigers, de middenvelders waren Jelle, Daniël en Henk Jan, terwijl Sietze Willem, Sietze en Durk Tjeerd de voorhoede vormden. Gedurende de wedstrijd kwamen Frank en Simon in het veld. Johannes had een spierblessure, maar trad vandaag aan als grensrechter.

Tzum begon met aardig veldspel en de eerste 20 minuten waren ze de bovenliggende partij. Het tempo lag niet erg hoog, maar dit zou best eens te maken kunnen hebben met de weersomstandigheden. Tot grote kansen kwam het niet echt al waren Sietze en Daniël een paar keer dicht bij het doel. De afwerking was echter steeds niet goed genoeg. Halverwege de eerste helft klapte deTzummer buitenspelval tijdens één van de aanvallen van Stiens niet goed dicht en de thuisclub wist op 1-0 voorsprong te komen. Ineens leek het spel van Tzum een stuk rommeliger en wisten ze niet meer tot grote scoringskansen te komen. Stiens was in deze fase wat gevaarlijker en de verdedigers moesten aan de bak. Er werd niet meer gescoord tot de rust, zodat de limonade (!) met een 1-0 achterstand genuttigd werd.

Met het besef dat verlies absoluut niet nodig was begon Tzum aan de tweede helft. Het betere veldspel was weer voor de gasten en Stiens werd langdurig achteruit gedrukt. Toch kon Tzum maar niet echt gevaarlijk worden. Steeds was de eindpass niet zuiver en als dit wel een keer het geval was dat werd er te onrustig afgewerkt. Stiens was ondertussen alleen gevaarlijk bij standaardsituaties. Een discutabel gegeven corner werd goed in de uiterste hoek binnengekopt en Stiens stond zowaar op 2-0. Toen een speler hard doorging op Geart, de Tzummers op een fluitsignaal van de scheidsrechter wachtten maar wat niet kwam konden de Stiensers zomaar doorlopen en 3-0 aantekenen. De irritaties over het warrige fluiten van de scheidsrechter liepen aan Tzummer zijde op. Grensrechter Johannes liep er al een tijdje voor spek en bonen bij en hij besloot dat het dan ook wel zonder zijn inbreng kon. De vierde goal voor de Stiensers werd gemaakt na een overduidelijk geval van buitenspel. De beste daad van de scheidsrechter van deze middag was zijn laatste fluitsignaal.

4-0 verliezen van een ploeg als Stiens 5 is helemaal niet nodig, maar scoren lijkt op dit moment erg moeilijk voor de spelers van Tzum 3. Misschien lukt dit volgende week als Rood Geel 4 op visite komt.
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!