Tzum 3 haalt fors uit!!
Tzum 3 haalt fors uit tegen CVO 2!

De thuiswedstrijd van Tzum 3 tegen CVO 2 van afgelopen zaterdag werd een waar doelpuntenfestijn voor de Tzummers.
Tzum 3 begon in de volgende opstelling aan deze wedstrijd; Alle stond op doel, Johannes, Frouke, Henk Jan en Albert vormden de achterste linie, Jelle, Hauke en Gerrit leefden zich uit op het middenveld en Jacob, Wijbren en Frank stonden voorin.
Op de bank hadden we Simon en Jildert nog terwijl Bote de vlag deze keer hanteerde.
De aftrap was voor CVO maar Tzum veroverde meteen de bal die bij Frank terecht kwam, deze lag de bal opzij voor Gerrit en deze haalde verwoestend uit en scoorde via onderkant lat de 1-0 voor Tzum. CVO kwam maar zelden aan voetballen toe want Tzum had het meeste balbezit, hier werd echter slordig mee om gegaan.
Na een fraaie pass van Gerrit kwam de bal bij Jacob en deze kon met Wijbren door lopen naar de goal van CVO, Jacob gaf af aan Wijbren en deze kon simpel binnen tikken; 2-0. Ook de 3-0 liet niet lang op zich wachten, Jacob zocht goed de vrije ruimte op aan de linkerkant en zou de bal voor geven, hij zeilde echter pardoes in de goal en dus werd het 3-0. Even later had Johannes een “Frank de Boertje” waardoor de spits van CVO door kon gaan naar de Tzummer goal, Alle kwam prima uit z’n goal en pakte de bal voor zijn voeten vandaan. De CVO spits was ietwat gepikeerd en sloeg Alle tegen z’n hoofd. Het dreigde even uit de hand te lopen, maar dit werd prima opgelost. Nog voor rust wist Gerrit z’n tweede goal te scoren, uit een corner van Jelle kon Gerrit ongehinderd koppen en via de keeper en de paal hobbelde deze achter de doellijn, 4-0. Eerst maar thee drinken.
Met deze ruime voorsprong kon Tzum 3 wel wat spelers wisselen, Bote kwam voor Henk Jan, Simon voor Frank en Jildert voor Jacob.
CVO had ook twee nieuwe spelers binnen de lijnen gebracht en wilde meer aanvallen via de lange bal op hun snelle spits. Tzum bleef rustig opbouwen en kreeg ook nu weer kansjes, de 5-0 viel redelijk snel binnen via het achterwerk van Simon( uit een corner van Jelle). Hierna verslapte Tzum en begon teveel de langebal te hanteren. Hierdoor leden ze steeds meer balverlies en kon CVO counteren, dit leverde hun zelfs een doelpunt op ( 5-1 ) en nog een paar prima kansen maar deze werden goed gepareerd door Alle. Henk Jan kwam weer binnen de lijnen voor Gerrit en Tzum deed er weer een schepje bovenop. Er werd weer beter gecobineerd en de ene na de andere kans was een feit. Henk Jan schoot de 6-1 binnen, Simon Bambach schoot de 7-1 erin, vervolgens was het Jildert die koppend de 8-1 scoorde, Wijbren zorgde voor de 9e Tzummer tretter en Hauke mocht de 10 binnen leggen na een schot van Wijbren op de lat!
En zo haalt Tzum 3 eindelijk eens de 3 punten en stijgt meteen twee plaatsen op de ranglijst.
Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd Tzum 3 – Rood Geel 4 op het programma, aanvang wedstrijd 14.30 uur!!!
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!