Minnertsga DA1 - Tzum DA1
Op deze VROEGE morgen spelen wij uit tegen de dames van Minnertsga.

De opstelling is als volgt;
op keep staat Tjitske, met achterin Klaske, Baukje, Petra.
In 't midden staan Thera, Truus, Jessye en Alice.
Voorin staan Siara en Anita.

Op wissel staan Grietje, Alida, Rinske, Simone en Lidewey.

Voor Siara weer de 1e wedstrijd na haar backpack avontuur! We zijn blij dat je terug bent!

Nog maar amper begonnen, in de 2e minuut, weet Anita al voor ons te scoren, maar deze wordt afgekeurd wegens hands.
Vlak hierna krijgt Minnertsga een kans, maar deze weet Tjitske tegen te houden. Vlak hierna volgt een combi-actie van Siara en Jessye maar helaas weet hun keeper de bal tegen te houden.
Zo gaan we nog een tijdje door en ondanks dat we bijna alle duels winnen weten we niet te scoren.
Er zijn vele actie's van beide kanten, waaronder nog een van Siara die naast gaat, en een van Jessye waarvan de keeper 'm stopt. Tjitske weet nog, door een mooie duik, een bal tegen te houden.
Hierna volgen nog wat duels met daarop volgende actie's maar in de 1e helft wordt niet gescoord helaas, ondanks de vele kansen.

In de 2e helft gaan we weer bijna hetzelfde van start als in de 1e helft, alleen geeft nu Siara een mooie voorzet op Anita waardoor ze wéér weet te scoren en deze keer telt hij wel!!
De ontlading bij ons is groot, want hier zaten we al 45 min op te azen.
In de 52e minuut heeft Siara een duel met de keepster waarna, geheel onterecht, gefloten wordt door de scheids en Minnertsga de bal krijgt. Jammer dat de scheids wel meer zulke "foutjes" heeft.
In ieder geval, Minnertsga heeft zo nu en dan nog wel eens hier en daar een kans, maar ja.. Hoe graag ze ook willen, ze lijken pech te hebben vandaag. Nergens komt een goal vandaan. Nou gaat het bij ons ook niet van een leien dakje, maar de onderlinge passen en tikken gaan stukken beter dan vorige week en er wordt goed samen gespeeld. Hier en daar nog een corner voor Minnertsga, maar hoe jammer, nergens een doelpunt.
In de 82e minuut wordt de wedstrijd beslist door Truus, want zij weet wel te scoren.

Na 90 minuten fluit de scheids af, ook meteen de enige keer dat dat goed ging.

Blij met de 3 punten sluiten we 't voor de winterstop goed af en kijken we vol goede moed naar de wedstrijden die volgend jaar komen!

Fijn weekend, en tot op het veld.

FM
Programma Za. 1 december;