26-11-11 Tzum 3 - Rood Geel 4
Tzum 3 verliest onnodig van Rood Geel 4

Op zaterdag 26 november speelde Tzum 3 op eigen veld tegen Rood Geel 4. Deze ploeg uit Leeuwarden heeft nogal sterk wisselende prestaties geleverd in de lopende competitie. Forse nederlagen worden afgewisseld met dikke overwinning. Het maakt blijkbaar nogal wat uit welke spelers ingezet kunnen worden. Zo zijn bijna alle gescoorde doelpunten gemaakt door twee spelers. Deze spelers waren er vandaag bij. Tzum moest een aantal spelers afstaan aan het tweede en keeper Wijbren mocht zelfs in het eerste onder de lat. Na wat gepuzzel kwam Hauke tot de volgende beginopstelling. Op doel Damian, in de verdediging Henk Jan, Frouke Johannes en Johan, de middenvelders waren Jelle, Hauke en Gerrit, de aanval bestond uit Dirk Tjeerd, Bauke en Simon.

In de eerste helft moest Tzum tegen de harde wind in voetballen. Dit deed het door via de zijkanten op te bouwen om zo over de grond combinerend de overkant te bereiken. Dit ging heel aardig, maar gevaarlijk worden gebeurde niet echt. De Leeuwarders hadden voorin hun beste spelers en deze werden zoveel mogelijk bediend door de lange bal te spelen. Door de harde wind mee liep de bal meestal harder dan de aanvallers konden. Balverlies van Tzum leidde na een kwartier spelen tot de 0-1. De gevaarlijkste aanvaller werd door een steekpass de diepte in gestuurd en hij faalde oog in oog met Damian niet. De 0-2 viel niet veel later en weer vormde slordig balverlies van de Tzummers de inleiding van deze goal. Tzum bleef combineren en wist ook een aantal keren gevaarlijk voor de goal te komen. Jacob was inmiddels in het veld gekomen voor de geblesseerde Jelle en juist hij bood door een bal vanaf de zijkant een opgelegde kans aan Bauke. Deze werkte binnen en het was weer een wedstrijd. Toch vielen er voor de rust nog twee goals aan de voor Tzum verkeerde kant. Een corner zeilde pardoes ineens binnen en een afgeslagen corner werd hard in de kruising geschoten.

Na de rust had Tzum de wind in de rug en liet Rood Geel bijna niet meer van de eigen helft afkomen. Pech was er voor Hauke, Gerrit en Bauke die hun schoten net naast zagen gaan. Tzummer goals konden niet uitblijven en die zouden er ook komen. Een splijtende pass van Hauke was aan Jacob goed besteed, hij schoot de 2-4 beheerst binnen. Een tsunami aan corners leverde de 3-4 op. Onder dreiging van de in de rust ingevallen Albert kopte een Rood Geel-verdediger bij één van deze corners de bal in eigen doel. Tzum ging op zoek naar de gelijkmaker en de Leeuwarders begonnen op van alles en iedereen te mekkeren. Vooral scheidsrechter Meine van der Sluis moest het ontgelden. De gelijkmaker leek ook een feit toen een schot van Bauke via de lat achter de doellijn stuiterde, maar er stonden zoveel mensen in het zicht van de scheidsrechter, dat deze dit doelpunt niet kon constateren. Tzum bleef aanvallen en gaf hiermee steeds meer ruimte weg. De Leeuwarder uitvallen waren niet ongevaarlijk en de in de tweede helft keepende Alle moest een paar keer handelend optreden. In de slotminuten leidde één van deze uitvallen toch de 3-5 in. Vlak na dit doelpunt klonk het laatste fluitsignaal en dropen de Tzummers teleurgesteld af.

Volgende week speelt Tzum 3 weer thuis en wel tegen Berlikum 5.
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!