26-11-11 Minnertsga 3 - Tzum 1
Afgelopen zaterdag 26 november weten de mannen van Tzum 1 na een reeks van nederlagen weer eens drie punten te pakken. De Tzummers mochten deze zaterdag uitrukken naar Minnertsga, om zich te bewijzen dat het prima mee kan doen in deze 4e klasse.

De Opstelling 1e helft:

Doel: Wiebren
Achterhoede: Erwin A, Bouwe, Hendrik, Erwin H
Middenveld: Reinout, Redmar, Frits, Harmen
Voorhoede: Klaas, Ane Piet
Wissel: Sjoerd, Edwin

Onder leiding van Appie speelt Tzum de eerste minuten van de wedstrijd meteen fel, wat bij de tegenstanders in eerste instantie ontbreekt. Normaal gesproken heeft Tzum last van opstartproblemen, waardoor achterstand in de beginfase vaak het gevolg is. Na enkele aanvallen van Tzum, weet Ane Piet in de 20e minuut de bal met een hoge pass Harmen te vinden die vanaf de rechterflank opkomt en de bal op een prachtige manier in de goal weet te schieten. Kort hierna krijgt Erwin H last van zijn blessure, waardoor Sjoerd aantreden kan en de positie in de verdediging moet invullen. Kort hierna komt Ane Piet voor een (zo goed als) leeg goal te staan, waar hij zonder te twijfelen een tweede doelpunt weet te behalen. Echter heeft Minnertsga de eerste helft maar een aantal acties in de aanval weten te maken maar, deze niet benut... Tzum gaat positief de rust in en probeert zich scherp te houden voor de tweede helft van de wedstrijd.

De Opstelling 2e helft:

Doel: Wiebren
Achterhoede: Erwin A, Bouwe, Hendrik, Sjoerd
Middenveld: Reinout, Redmar, Frits, Harmen
Voorhoede: Klaas, Ane Piet
Wissel: Erwin, Edwin

In de tweede helft lijkt het Tzum prima voor de wind te gaan. Ane Piet weet nog een fraaie goal te maken, Hierdoor lijk het erop lijk dat na een minuut of twintig de punten al buit gemaakt zijn voor Tzum. Toch krijgt de wedstrijd toch nog een andere wending... Klaas probeert een schietkans te creëren in het strafschop gebied van de tegenstander, alleen wordt dan hard onderuit gehaald door de verdediging van Minnertsga. De scheidsrechter wil dit vriendschappelijk oplossen door een vrije trap te geven (in penaltygebied). Hiermee gaat Tzum akkoord. Klaas weet deze vrije trap helaas niet te benutten. Minnertsga lijkt beter te gaan voetballen. Kort hierna komt Minnertsga in het strafschop gebied van Tzum, wat leidt tot enige spanningen, waardoor Bouwe volgens de scheidsrechter te hard op de aanvaller van Minnertsga ingaat. In principe was dit eerder ook aan de kant van de tegenpartij voorgevallen, alleen wordt er nu wel een penalty voor Minnertsga gegeven. Tzum vindt dit een belachelijke beslissing van de scheidsrechter en gaat verhaal halen. Echter wil de scheidsrechter hier niets van weten en laat de aanvaller van Minnertsga deze ‘elf meter bal’ erin te schieten, wat de stand op 1-3 zet. Door enige opmerkingen van Tzum, wordt de wedstrijd in de dertigste minuut meteen na de penalty afgelast door de scheidsrechter. Wat vraagtekens aan weerzijden van het veld oproept. Een kleine tien minuten later wordt de wedstrijd hervat (waarschijnlijk heeft de scheidsrechter zich vergist in de planning van het speelschema). Minnertsga heeft nog 10 minuten om de wedstrijd op een gelijkspel te zetten. Ze komen vaker op het territorium van Tzum, wat na een vrije trap voor Minnertsga resulteert in een goal. Wiebren heeft de muur goed geplaatst, alleen laat de verdediging van Tzum de verkeerde tegenstander lopen, die de bal nog maar een klein tikje hoeft te geven. Minnertsga laat het goede voetballen nog even aan de verdediging van Tzum zien. In de slotfase weet Minnertsga nog een aantal kansen te creëren, wat de spanning behoorlijk op doet lopen. In de laatste minuten wordt Reinout nog hard onderuit gehaald door een speler van Minnertsga, hierdoor moet Reinout het veld door een blessure verlaten en moet Edwin nog een aantal minuten ingezet worden (wat hij overigens prima en volgens een aantal spelers foutloos heeft ingevuld).
Op de 90e minuut geeft de scheidsrechter het ‘verlossende’ eindsignaal, wat de eindstand op 2-3 brengt.