26-11-11 AVC F - Tzum F2
26.11.11 AVC – Tzum F2
8.15 vertrekken we richting Sexbierum, wederom hebben we er mooi weer bij.
Omdat Melissa ziek is, is Janco als gastspeler mee.
9.00 uur, de scheids fluit voor het begin van de wedstrijd, zo op het eerste gezicht zijn beide teams aan elkaar gewaagd als AVC in de tweede minuut een mooie aanval opzet, weten ze deze te bezegelen met een goal, 1 -0 dus. Tzum begint nu beter te voetballen, kennelijk hadden we dit setje nodig om op scherp te komen, het duurt dan ook slechts twee minuten voordat Jan Tymen een fraaie 1-1 weet te maken. Nu het ijs is gebroken weet ook Janco na een uitbraak via de linker kant te scoren 1-2, vervolgens krijgt Janco nog een aantal opgelegde kansen maar de keeper van AVC weet tijdelijk erger te voorkomen. Sterker nog, wederom gaat AVC in de counter en weet de onze doelman Kacper te paseren: 2-2. Hierna probeert AVC door te drukken maar Sido werkt hard achterin, Kacper keept goed en weet de 2-2 te houden. Sander is in deze wedstrijd echter op belangrijke momenten de man die keer op keer met krachtig ingrijpen de angel uit de aanval van AVC te halen. Hierna is het de beurt aan Tzum, na een fraaie aanval waar Simon aan de basis staat en Sander weet aan te spelen die op zijn beurt de bal op het juiste moment bij Jan Tymen weet te krijgen, weet Jan Tymen weer te scoren 2-3. Niet lang daarna, Tzum in de persoon van Gerrit Jan, neemt de bal vanaf de aftrap over en speelt JanTymen op het juiste moment aan, JanTymen weet fraai enkele spelers van AVC te passeren waarna een splijtend schot in de kruising de 2-4. Hierna is het rust.
Na de rust is er gewisseld: Sido is op goal en Kacper mag gaan voetballen. Gerrit Jan weet de bal te veroveren en geeft de bal mee aan z’n broer Janco, op zijn beurt weer met een snijdend schot hoog in de hoek te scoren: 2-5. Sander neemt het volgende doelpunt voor zijn rekening 2-6 en na een mooie aanval waar Hajo de bal van AVC weet af te pakken en via Kacper bij Sander weet te krijgen, weet Sander wederom te scoren 2-7. Nu is AVC gebroken, JanTymen weet na een mooie aanval hoog over de keeper de verste hoek van de goal te bereiken: 2-8. Een minuut later is het wederom Jan Tymen die na een schot van Janco goed doorgaat en als de keeper van AVC de bal los laat, is het Jan Tymen die weet te scoren: 2-9. En als kers op de taart is het Sander die de 2-10 weet te maken.
Een goed spelend Tzum mag hierna nog strafschoppen nemen en bedankt de tegenstander.
Nu nog douchen en naar huis.