12-11-11 Tzum 1 - St' Anna 1
Gelijkspel Tzum 1 – St. Annaparochie

Afgelopen zaterdag 12 november weten de mannen van Tzum 1 na een reeks van nederlagen weer eens een punt te pakken. De Tzummers speelden op eigen terrein tegen St. Annaparochie 1. Het team werd dit keer gecoacht door onze leider Wietze, omdat Appie er vanwege omstandigheden niet bij kon zijn.

De Opstelling 1e helft:

Doel: Harmen
Achterhoede: Justin, Bouwe, Redmar, Erwin
Middenveld: Hendrik, Edwin, Tim, Reinout
Voorhoede: Klaas, Ane Piet
Wissel: (alle)

Tzum speelt de eerste 15 minuten slordig, waardoor de spelers van Tzum geen raad weten met de druk die de tegenpartij uitoefent. Na 20 minuten spelen krijgt Tzum een vrije trap tegen iets buiten de zestien meter. De muur en de keeper staan niet helemaal op de juiste positie, wat de spits van St. Annaparochie ook heeft opgemerkt en zo mag scoren. Een verdiende 0-1 achterstand, omdat er simpelweg slecht wordt gespeeld en de wedstrijd tot dusver wordt vergooid.

Het lijkt dat Tzum wakker is geschud door het doelpunt, of dat de kater is weggezakt. Het speelt feller en weet via de flanken wat acties weg te zetten.
Een doelpunt van Tzum lijkt binnen handbereik en na ongeveer 30 minuten wordt deze dan ook gerealiseerd. Reinout kan door een snelle omschakeling Ane Piet bereiken op het middenveld, welke op zijn beurt Klaas prima voor de goal zet om af te ronden. 1-1.

St. Annaparochie reageert hier even later op door uit een corner de 2-1 te maken. Het gebeurd vaker dat Tzum uit een corner doelpunten tegen krijgt door onnodige verdedigingsfouten, wat ook deze zaterdag weer gebeurd.

De scheids fluit af en dan is het tijd voor wat coaching en een lekker bakje thee.

De Opstelling 2e helft:

Doel: Alle
Achterhoede: Justin, Bouwe, Redmar, Erwin
Middenveld: Hendrik, Reinout, Tim, Harmen
Voorhoede: Klaas, Ane Piet
Wissel: (Edwin)

Ondertussen is onze eerste keeper Alle het veld ook betreden, zodat Harmen zijn vertrouwde positie op middenveld weer op kan pakken.

Gelukkig weet het elftal fel te blijven en de tweede helft begint met een beter spelend Tzum. Na een kwartier begint de wedstrijd een steeds agressievere wending te krijgen, mede door een paar beslissingen van de scheids die te betwisten zijn.
Zoals we weten is Tzum niet vies van een agressief spel en weet daardoor nog meer druk uit te oefenen op St. Annaparochie.

Bouwe besluit door te drukken en zijn laatste-man-positie op te geven. Na ruim een halfuur ontstaat er op het middenveld een scrimmage tussen Bouwe en de tegenpartij, waarbij het Bouwe is die de bal weet mee te nemen en hier uit scoort. Een verdiende 2-2.

Na de gelijkmaker is het chaotisch aan beide kanten en blijft het spel steken op 2-2.
Tzum 1 kan trots zijn op de behaalde punt en zal de volgende wedstrijd zijn best doen om dan eens 3 punten te veroveren.
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!