12-11-11 Blauw wit 9 - Tzum 2
Tzum 3 verliest bij Blauw Wit ’34 9

Na het eerste nachtje met nachtvorst moest Tzum 3 op 12 november naar het Wiarda Sportcomplex in Leeuwarden om het op te nemen tegen het 9de van Blauw Wit ’34. Toch was het prachtig mooi voetbalweer met een zonnetje, een graad of 9 en weinig wind. Tzum had wat personele problemen maar door de flexibele houding van met name Jordy en Jurrit (en syn mem!) konden we toch spelen. De Leeuwarders leken dergelijke problemen niet te kennen, want er bleven maar spelers met blauw-witte shirtjes komen. Gelukkig mochten ze er maar elf opstellen zodat de wedstrijd in evenwicht begon.

Toen deze eenmaal begonnen was bleek dat de Tzummers de Leeuwarders alle gelegenheid boden om hun geliefde spel te spelen: lekker tikken. Er werd veel te veel ruimte weg gegeven en de 1-0 stond dan ook binnen het kwartier op het bord. Toen Hauke zich even later de bal wat gemakkelijk liet ontfutselen stond al 2-0. De Blauw Witters vermaakten zich prima en even leek het er op alsof Tzum deze middag veel doelpunten zou moeten incasseren. Gelukkig waren de gastheren wat onzorgvuldig en bood Tzum bij vlagen wat beter tegenspel. Simon kreeg zelfs een reuzenkans op de 2-1, maar schoof de bal, vrij voor de keeper, naast. Ruststand 2-0.

Na de thee voetbalden de Tzummers een stuk beter. Met de net gearriveerde Jurrit voor de vertrekkende Jelle en wat meer agressie werden de Leeuwarders regelmatig flink teruggedrukt. Een mooie aanval halverwege de tweede helft eindigde bij Jurrit, deze bleef kalm en bracht de stand op 2-1. Even later mocht Tzum een corner nemen en deze werd door Henk Jan binnengewerkt:2-2. De mannen uit Leeuwarden begonnen wat te mopperen en leken rijp voor de slacht. Maar helaas, Tzum hield op met voetballen en bood de tegenstander alle gelegenheid om weer in de wedstrijd te komen. Door een uitval werd het 3-2, waarna Tzum de mooiste aanval van de middag op de mat legde. Na een dubbele één-twee tussen vader en zoon Van der Meulen bracht zoon de bal net te scherp voor het doel, waardoor Henk Jan een teenlengte tekort kwam voor de 3-3. In de slotminuten werd het nog 4-2, waardoor er toch weer verloren werd door Tzum 3. Erg jammer, want als er vanaf minuut één scherp gespeeld was zou er zeker één of meer punten gehaald kunnen worden.

Volgende week maar weer proberen, CVO 2 is dan de tegenstander in Tzum.
Zaterdag 13 November

10:00 u