05-11-11 Tzum E1 - Lwd Zw E6
Tzum E1 - Leeuwarder Zwaluwen E 6

Yes! Hier dan toch het eerste wedstrijdverslag van onze E1 jongens….dat er meer mogen volgen!

Het E1 team speelde zaterdag 5 november een mooie thuiswedstrijd tegen E6 van de Leeuwarder Zwaluwen. Dit team speelt dit jaar voor het eerst in de E competitie maar liet al heel aardig voetbal zien. Toch hadden onze jongens dit keer overwicht op het veld. En dat resulteerde in mooie acties en vooral goed teamspel!

Binnen een paar minuten scoorde Jarich de 1-0. Daarna waren er een aantal kansen voor Tzum, waaronder een schot van Lucas tegen de paal. De 2e goal bleef echter uit en daardoor kwam Leeuwarder Zwaluwen ook beter in het spel. Door onder andere goed werk van verdedigers Harto en Jarich en keeper Tsjalle slaagden zij er niet in om echt gevaarlijk te worden. Voor rust kwam Klaas vrij voor de goal. Hij schoot door de benen van de keeper en bracht de 2-0 op het scorebord. Wiebe en Jelmer werkten hard en stoorden goed. Jelmer
kreeg zelfs zijn eerste kans voor de goal maar schoot helaas naast. Er werd gerust met een 2-0 stand.

Na de rust begon Tzum weer goed. Er werd hard gewerkt en goed gecombineerd, dit resulteerde in een aantal mooie kansen. Gert-Jan onderschepte de bal halverwege het veld en na een mooie solo passeerde hij de keeper: 3-0. Daarna stopte de keeper in eerste instantie een schot van Gert-Jan maar kreeg de bal niet onder controle, in 2e instantie scoorde hij de 4-0. Vrij snel daarna wist Leeuwarder Zwaluwen met een boogbal over keeper Tsjalle de 4-1 te maken. Daarna stelde Tzum weer orde op zaken. Een aantal mooie combinaties voorin tussen Gert Jan en Lucas zorgden voor de 5-1 en 6-1 door Lucas.

Veel inzet en goed teamspel resulteerde vandaag in een leuke wedstrijd om naar te kijken en een mooi resultaat!

Janny Wielenga