05-11-11 Tzum DA1- Dronrijp DA1
Op deze zaterdagmiddag spelen wij thuis tegen de dames van Dronrijp.

Na de wat roerige wedstrijd van vorige week willen we deze week graag weer winnen.. En dat hangt weer van de 90-minuten durende situatie in het veld af..

Na een prachtige ontvangst dankzij onze trainer in de kleedkamers beginnen we als volgt:

Op keep staat Tjitske, met achterin Pera, Baukje en Klaske. Op voorstop staat Reina, en in het midden staan Truus, Tjitske en Grietje. Voorin staan Alice, Anita en Hilda.

Op wissel zitten Alida, Simone, Anjali, Thera, Britt, Lidewey en Jessye.

Vanaf de aftrap zijn we redelijk fel op de bal. Hieruit komt ook in de 8e minuut een kans van Tjitske, met in de 11e en 15e minuut 2 kansen gevolgd door Truus en Anita. Helaas komt uit alle 3 kansen geen doelpunt.
Hoewel we graag de punten willen pakken lijken we niet echt lekker in de wedstrijd te zitten, en onze tegenstander wel. In de 44e minuut weten zij dan ook te scoren en staat het 0-1. Dit zit ons echter niet erg tegen, want zo ging het immers vorige week ook.. En iedereen weet nog wat er toen gebeurde! Zo blijven we het ook bekijken, en dit is precies hetzelfde wat onze trainer zegt in de rust.
Geen paniek, en positief blijven, beetje harder vechten en we komen er wel doorheen.

De 2e helft beginnen we met 3 frisse wissels, iedereen moet uiteraard wel aan spelen toekomen, alhoewel dat soms nog wel eens moeilijk gaat met veel wissels.
In de 49e minuut weet Alida op de doel te schieten maar helaas gaat deze er niet in. Niet getreurd, we komen er in ieder geval nog in de buurt. Helaas weet ook Dronrijp in de buurt van de goal te komen, en deze weten wel te scoren.. Zo staan we in 57e minuut achter met 0-2. Een heel klein beetje van het positieve gevoel gaat mee deze goal in, maar gelukkig laten we de koppen nog niet hangen! Er is nog tijd genoeg, en er volgen in de minuten hierop ook nog verschillende kansen van Hilda, waaronder een vrije trap. Ook Alice krijgt in de 80e minuut nog een kans, maar dit mag niet baten. Na een erg spannende 2e helft fluit Frank dan toch af en verliezen we, na 6 gewonnen westrijden, deze wedstrijd.

Toch een bitter verlies na onze dreeche winst van vorige week, maar gelukkig heeft deze verloren wedstrijd tot nu toe nog geen invloed op onze positie, we staan nog steeds 1e!

Aanstaande zaterdag voetballen wij uit tegen Franeker. Uiteraard zal ook hier een verslag van volgen, en hopen we hier weer punten te pakken!

Werk ze deze week, en tot op het veld.

FM
Zaterdag 7 December

12:00 u Sds 3 - Tzum 1
14:30 u Tzum Vr1 - Sc Franeker Vr2
10:00 u Tzum Jo12-1 - Zeerobben Jo12-2
09:00 u Avc Jo10-1G - Tzum Jo10-1

Zaterdag 14 December

14;30 Arum/Stormvogels 2 - Tzum 1
10:00 Tzum Jo10-1 - Vsv'31 Jo10-1G

Hierna is het winterstop tot Januari/Februari 2020.
Namens V.V Tzum wensen wij u Fijne feestdagen en een sportief 2020 toe.