05-11-11 Tzum 3- TOP' 63 4
Tzum 3 thuis niet langs TOP’63 4!
Na twee vrije weekenden moest Tzum 3 zaterdag 5 november – de verjaardag van Appie F – thuis tegen het 4e van TOP ’63.
Onder prima omstandigheden en met een selectie van 12 man begon Tzum in de volgende opstelling;
Wijbren op goal, Johannes, Frouke, Hauke en Albert in de verdediging, Jelle, Bauke en Henk Jan op het middenveld en Sietze Willem, Frank en Simon in de aanval. Johan Kaandorp was de enige wissel.
Ype Zijlstra hanteerde de vlag en Meine van der Sluis is sinds kort onze vaste scheidsrec hter.

Om kwart voor een was de aftrap voor de gasten van TOP’63.
In de begin fase was het wat aftasten aan beide kanten maar was het TOP wat het betere van het spel had. Tzum speelde weer veel te onrustig en gehaast waardoor het balbezit vaak van korte duur was. TOP kreeg de eerste kansjes en corners maar doelpunten leverde dit vooralsnog niet op.
Na een kwartier spelen kwam hier verandering in toen balverlies van Tzum snel en doeltreffend werd afgestraft, 0-1. In deze fase kon Tzum hier weinig tegenover zetten en namen hier de eerste frustaties al wat toe. TOP maakte hier dankbaar gebruik van en kwam op 0-2 toen de bal na een corner voor de voeten van een middenvelder van hun kwam en deze van dichtbij vrij kon inschieten.
De jarige Albert moest even geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Johan.
Tzum had het inmiddels achterin al iets anders neer gezet waardoor ze meer aan voetballen toe kwamen . Bauke Miedema schoot kort voor rust de aansluitingstreffer fraai binnen na goed voorbereidend werk van Jelle.

Na de thee had Tzum 3 voorgenomen er een sc hepje bovenop te doen om de wedstrijd te kantelen in Tzummer voordeel. Tzum kreeg ook meer balbezit en begon redelijk goed aan de tweede helft.
Dit leverde slechts enkele kleine kansjes op. Toen TOP na balverlies in de Tzummer verdediging op 1-3 kwam was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.
Tzum probeerde het nog wel door meer een op een te spelen en met Albert voor Frank in de spits, maar speelde te slordig om het TOP lastig te maken. Wanneer het wel dreigend leek te worden hanteerde TOP de noodrem en was het gevaar weer geweken. En dus bleef Tzum 3 weer met lege handen achter!

Zaterdag 12 november aanstaande staat de uitwedstrijd bij Blauw Wit ’34 9 op het programma,
Aanvang 14.45 uur. Dan maar weer proberen.