05-11-11 SWZ 8 - Tzum 1
Tzum 1 verliest van SWZ/Boso Sneek 8.

Afgelopen zaterdag 5 november mocht Tzum 1 in een uitwedstrijd aantreden tegen SWZ/Boso Sneek 8. SWZ is aan een goed seizoen bezig en is op dit moment tweede achter Blauw Wit. Trainer Appie de Bruin, die zijn smoking van vrijdag weer voor het trainingspak had omgewisseld, kon nog net over elf man beschikken waardoor we zonder wissels naar Sneek afreisden. Om half drie werd er door SWZ afgetrapt. Al sneel bleek dit jonge team erg makkelijk te kunnen voetballen. Tzum moest achteruit en werd in de beginfase met name op het middenveld overlopen. Na ongeveer 10 minuten spelen viel de eerste goal voor SWZ. Een goede aanval over rechts kwam bij de spits terecht die de bal op zijn borst aannam en beheerst afronde, 0-1. SWZ ging hierna door en Tzum kwam er in deze periode ook niet meer uit. Door snel combinatievoetbal kwam SWZ regelmatig voor Alle die enkele goede reddingen verrichtte. Na 20 minuten viel de tweede goal voor SWZ. Een misverstandje in de Tzummer verdediging werd genadeloos afgestraft. Tzum besefte zich dat de mouwen moesten worden opgestroopt om een grote afstraffing deze middag te voorkomen. Langzaam maar zeker kreeg Tzum wat meer controle over de wedstrijd en werd er zowaar aan aanvallen gedacht. Grote kansen werder er niet gecreerd al was Klaas met een kopbal op de lat nog dicht bij een treffer. Aan de andere kant presteerde een speler van SWZ het om vanaf 5 meter voor leeg doel de bal over de ballenvanger richting HJSC te mikken. Met een 0-2 stand werd er gerust.

Na de peptalk van Appie begon Tzum goed aan de tweede helft. SWZ was lang niet meer zo gevaarlijk als in de eerste helft en liep nu voornamelijk achter Tzum aan. De duels werden gewonnen en bij vlagen werd er verzorgd gevoetbald. Dit resulteerde in enkele kansjes voor Ane Piet en Klaas. SWZ werd voornamelijk nog gevaarlijk via counters maar de Tzummer verdediging hield vrij makkelijk stand. Na 70 minuten kreeg Frits via een goede aanval een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Zijn schot na een assist van Edwin ging echter naast. Ondertussen begon de scheidsrechter (alweer) voor ergenis te zorgen door enkele dubieuze beslissingen. Tzum drong de hele tweede helft aan maar leek op een gegeven moment de hoop op een goede afloop te hebben opgegeven. Vrij onverwacht viel in de 80e minuut wel de aansluitingstreffer. Ane Piet zette na een goede actie op links voor op Klaas. Deze schoot met 2 verdedigers voor hem beheerst binnen. De scheidsrechter zag de bui ook hangen en had met zijn arendsogen maar buitenspel geconstateerd. Gelukkig wist de grensrechter van SWZ hem op andere gedachten te brengen waardoor de goal werd goedgekeurd, 2-1. In de resterende minuten probeerde tzum uit alle macht de gelijkmaker te maken maar werd niet echt gevaarlijk meer. De scheidsrechter vond het allang prima en floot ± 5 minuten voor tijd maar af. Een zure nederlaag want Tzum was over de gehele wedstrijd echt niet minder. Met iets meer durf en scherpte vanaf het begin had er meer ingezeten. Maar goed, na twee goede wedstrijden met verlies moet het zaterdag thuis tegen Sint Annaparochie maar gebeuren. Aftrap half drie, komt allen!!