05-11-11 Robur F2G - Tzum F1
Zaterdag 5-11-2011, uitwedstrijd in Harlingen tegen Robuur F2G (g staat voor gemengd).

Tzum F1 reist af met de sterkst mogelijke opstelling.


Na een goede reis en een rumoerige omkleedsessie is er dan om 09.00uur het eerste fluitsignaal van de scheids.
Nu moet u weten dat er in de hele wereld wordt gerekend met de snelheid van het licht, wij in Tzum kunnen tegenwoordig rekenen met de snelheid van Janco, binnen 20 sec 0-1 voor Tzum. Voor zover de verslaggever bekend, het snelste doelpunt ooit van VV Tzum.
Na een halve minuut de 2e aftrap. Tzum pakt al snel de bal af en weet deze goed in de ploeg te houden. Er wordt leuk gevoetbald en vooral het samenspelen begint zijn vruchten af te werpen.
O wat is dit, Robin wordt op de rand van de 16 onderuit gehaald, de scheids fluit en Tzum krijgt een vrije trap. Robin eist deze op en met een geweldig geplaatst schot is het 0-2 voor Tzum. Dit alles speelt af in de 4e minuut.
De derde aftrap. Tzum stoort goed en binnen enkele seconden hebben de mannen weer balbezit. Het middenveld overheerste het veld. In de 6e minuut een splijtende steekpaas van Redmer op Cas en weet hem goed te raken maar ziet zijn inzet net mm naast gaan. In de 8e minuut ziet Pieter Gerben (PG) de ruimte op het middenveld voor een afstandsschot, slechts een metertje naast. Hetzelfde geldt voor de kans die Cas krijgt in de 9e minuut, net naast.
In de 10e minuut zien we een 1 op 1 duel tussen onze spits Nynke en de doelman van Robuur, na een scrimmage voor het doel is de keeper de winnaar.
In de 14e minuut zien we een snelle doorbraak van de “tegenstander”, het middenveld wordt overgeslagen en in eens staat de spits oog in oog met onze laatste man. Dit maakt Piter V. niet uit, hij verdedigd netjes op de bal en zorgt er voor dat Tzum weer kan bouwen aan een nieuwe aanval. Nu wel via het midden veld, Tigo overziet het geheel goed en zorgt er voor dat er ruimte komt voor dat Pieter Gerben in scoringspositie komt. Een niet te missen kans en dat doet Pieter Gerben dan ook niet, PG scoort. 0-3.
De 4e aftrap. Robuur kan bijna niet meer omgaan met de druk van Tzum F1. Na de aftrap geven ze de bal gewoon aan Tzum. Hier kan Janco van profiteren, hij ziet de ruimte, haalt de trekker over en schiet slechts mm naast (hij raakt wel de waterzak van Robuur, zo, deze is leeg).
Vanuit de aftrap van de keeper van Robuur weet Robin de bal te veroveren. We weten allemaal dat we Robin niet een halve kans moeten geven, 0-4.
De vijfde aftrap. Hé, waarom fluit de scheids nu? O ja, het is rust.
De 6e aftrap. Tzum in balbezit is bijna niet te stoppen. Dit blijkt ook nu. Met de aftrap die Robin en Steven voor hun rekening nemen is het met snel combinatie spel al snel een feit dat Nynke in scoringspositie komt. Met een ferme uithaal weet Nynke de paal in de korte hoek te raken, de bal rolt over de lijn om vervolgens via de 2e paal weer het speelveld in te gaan.
Na een wat minder periode van beide kanten is er in de 25e minuut een serieuze uitbraak van Robuur. Ze weten onze verdediging om te spelen en komen 1 op 1 met onze keeper. Dit resulteert in een geweldige redding van Redmer.
Vanuit deze spelsituatie schopt Redmer de bal naar Steven, na 2x raken geeft Steven een voorzet aan Robin (Robin moet je niet een halve kans geven). 0-5.
De zevende aftrap. Deze keer houdt Robuur wel de bal in eigen ploeg en zien we dat ook deze ploeg ook een aantal talenten heeft. Met snel tikkie takkie voetbal weten ze met 3 man vrij te komen voor onze laatste man. Er is maar 1 oplossing in deze situatie en Piter V. trekt dan ook aan de noodrem. Een vrijetrap voor Robuur. Deze situatie zorgt er voor dat er een kentering komt in het spel van Tzum. In de 29e minuut een bal in de buik van Steven, hij kan even niet verder en wordt gewisseld. In dezelfde minuut een bal tegen het hoofd van Pieter Gerben, PG moet worden gewisseld (voor Steven). Nog in dezelfde minuut zien we dat Tigo zijn knie verdraaid, ook maar wisselen (voor PG). In 1 minuut een waar slachtveld op het kunstgras van Robuur.
Na een paar minuten rustig overspelen zien we een prima voorzet van Pieter Gerben bij Robin komen (Robin moet niet een halve kans krijgen!!). 0-6.
De 8e aftrap. Ook deze keer weten de spelers van Robuur de bal goed rond te laten gaan en stuiten op de verdedigers Steven en Janco, ze weten het heel professioneel op te lossen en leveren de bal weer aan bij de voorhoede. Deze weten er een hoekschop uit te halen.
In de 32e minuut neemt Steven deze hoekschop en bedient Robin op de rand van de 16. ( ik had nog zo gezegd, je moet Robin niet een halve kans geven) En ja hoor, Robin tekent voor de 0-7.

Volgt alleen nog de negende aftrap.
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!