21-05-11 Tzum MC1 - DTD MC1
MC1 Tzum – MC1 DTD
9.30 Zaterdag 21 mei

Op deze zonnige, maar toch ook wel vroege morgen spelen we tegen de meiden van DTD. Hiervan hebben we uit 2-1 gewonnen en omdat we hier onze kansen inzien, gaan we er vandaag helemaal voor!
Vandaag is Thera afwezig en hebben we Jitske weer mee!

Omdat de tegenpartij ook gele shirtjes heeft, spelen wij vandaag in het rood, namelijk met de shirtjes van de B’s.

Na de warming-up beginnen we de wedstrijd met de volgende opstelling:
Op keep staat Lotte
Achterin staan Jikke en Jitske
Op het middenveld staat Alida, met rechts Johanna en links Froukje
En in de spits staat Marrit
De wissels zijn: Annerigt en Froukje

De aftrap is voor DTD.
En als scheids hebben we Wiebren Zijlstra.

We beginnen de wedstrijd gelijk goed, we zitten fel op de bal, passen goed over en daardoor weet Jikke al vrij snel te scoren! Zo staat het 1-0 voor Tzum en we hebben er zin in! We zitten goed in de wedstrijd, werken met mooie combinaties waardoor Marrit het tweede doelpunt maakt. Tzum heeft er zin in en we gaan er allemaal voor, daardoor wordt, door een mooie voorzet van Annerigt, ook het derde doelpunt al snel gemaakt door Marrit. Zo gaan we de rust in met een voorsprong van 3-0!

Jacob en Truus zijn heel tevreden en met nog een paar tips gaan we de tweede helft weer in.

De tweede helft gaat iets minder als de eerste helft, maar we krijgen nog genoeg kansen en corners toegewezen. Alhoewel DTD nu ook wat sterker lijkt, ze hebben namelijk van keeper gewisseld, en andere spelers in het veld, trekken wij ons daar niks van aan en spelen gewoon lekker verder, we spelen misschien iets minder goed als in de eerste helft, maar ondanks dat weet Annerigt nog te scoren! Zo staan we 4-0. We kunnen er niet meer omheen, en onze overwinning is een feit. Als het fluitsignaal klinkt staat het daarom ook 4-1 voor Tzum en gaan we met blijdschap en een lekker ijsje de box weer in!

Voor ons staat er nog 1 wedstrijd op het programma, die we spelen tegen Akkrum!

Groetjes,
Marrit Strikwerda