21-05-11: Workum 4 - Tzum 1
Afgelopen zaterdag 21 mei moest Tzum 1 onder zomerse omstandigheden in en tegen Workum aantreden. Door een storingsdienst en een gemiste veerboot was het nog even spannend voor Appie als hij wel 11 man tot zijn beschikking had. Maar zoals vaak kwam dit ook nu weer op zijn pootjes terecht.

Om 14:30 werd er in de volgende opstelling afgetrapt:
Op goal: Alle
Verdediging: Justin, Wilco, Bouwe en Erwin
Middenveld: Sjoerd, Edwin, Klaas en Harmen
Voorhoede: Frits en Hendrik

Tzum begon erg chaotisch waardoor Workum na 5 minuten al een grote kans kreeg. Na een goede actie kon de rechtsbuiten van Workum de bal voor krijgen. Deze werd door alles en iedereen bij Tzum gemist waarna de spits van Workum van dichtbij kon schieten. Gelukkig was Alle wel wakker bij Tzum en kon dit schot blokken. Tzum werd hierna wat sterker en legde enkele mooie aanvallen op de mat. Met name Klaas en Frits hadden enkele goede kansen. Workum kwam er niet echt aan te pas en was vooral druk met verdedigen. Na ongeveer een kwartier spelen scoorde Klaas na een goede individuele actie, 0-1. Workum zette hierna wel iets meer aan maar werd niet echt gevaarlijk. Tzum speelde solide en wist de score in na een half uur spelen uit te breiden. Wilco stuurde en schreeuwde Edwin de diepte in waarna Edwin de keeper met een mooie lob passeerde, 0-2. Vrij snel hierna kreeg Tzum een vrije trap op de rand van het strafschopgebied nadat Frits hier was neergehaald. Eigenlijk was het een penalty, maar Frits nam ook genoegen met de vrije trap die hij hard en laag binnnen schoot, 0-3. Door deze vroege voorsprong werd Tzum wat gemakelijker en kreeg Workum wat meer ruimte. Na een overtreding van aan Tzummer kant kreeg Workum een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal. De Tzummer organisatie stond niet helemaal goed waardoor Workum wist te scoren, 1-3. Vlak voor tijd wist Harmen een vrije trap van Bouwe nog binnen te glijden, 1-4. Een ongekende weelde bij rust. Inmiddels was Ane Piet ook in Workum gearriveerd, deze verving Klaas. Hendrik ging terug naar het middenveld waardoor Ane Piet in de spits kwam te spelen.

De tweede helft begon met zelfde spelbeeld. Workum probeerde het wel maar Tzum bleef vrij gemakkelijk op de been. Na ongeveer een uur spelen besliste Frits de wedstrijd. Hij werd na een goede actie over links door een steekbal van Erwin bereikt. Frits schoot deze bal tegendraads binnen, 1-5. Workum scoorde vlak hierna nog de 2-5. Een aanval over rechts werd niet goed verdedigd door Tzum, de hoge voorzet kon dan ook vrij gemakkelijk worden binnen gekopt. Echt spannend werd het hierna niet meer. Tzum kon de wedstrijd vrij eenvoudig uitspelen en kreeg nog enkele kansen via Ane Piet, Frits en Hendrik. Workum werd niet meer gevaarlijk en raakte wat gefrustreerd. Reden genoeg voor de scheidsrechter om de wedstrijd af te blazen. Een mooie overwinning van Tzum wat over het geheel een goede wedstrijd speelde. Woensdag speelt Tzum 1 uit tegen ONS Sneek 6. Bij een overwinning is het team bijna zeker van de tweede plek.