19-05-11 Blauw Wit 10 - Tzum2
Geen punten voor Tzum 2 in laatste wedstrijd

Tzum 2 speelde op donderdagavond 19 mei haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2010-2011. Tegenstander was het 10de elftal van Blauw Wit ’34. Met de geblesseerde Hauke als grensrechter en Johannes als algemeen assistent van André reisden er 12 voetballers af naar het Wiarda complex in Leeuwarden. Met Alle op doel, Albert, Frouke, Sjoerd en Bote als verdedigers, middenvelders Jelle, Sietze en Henk Jan en aanvallers Johan, Auke en Jan zou Tzum 2 het jonge Leeuwarder team bestrijden. In het voorafgaande praatje gaf André aan er vooral een lekkere partij van de maken en vrijuit te spelen. Omdat Auke na dit seizoen stopt met voetballen was dit zijn laatste competitiewedstrijd voor Tzum, dus reden temeer om er wat van te maken. Het tegendeel zou echter later op de avond blijken.

De eerste helft begon Tzum onwennig doordat er al een aantal weken geen wedstijd gepeeld was. Er werd echter ook heel slap gespeeld. Tegenstanders werd te veel ruimte gelaten, duels veel te gemakkelijk verloren en passen veel te gehaast en dus onzuiver gegeven. Gevolg was dat Tzum geen moment in de wedstrijd zat en de jonge Leeuwarders vrij spel hadden. Goals konden niet uitblijven en dat gebeurde dan ook niet. Halverwege de eerste helft werd de buitenspelval omzeild en de kans benut. De 2-0 was wel omstreden. Alle pakte een door Bote ingeworpen bal op en dit leverde een indirecte vrije trap op een paar meter van het doel af op. De bal werd breed gelegd, ingeschoten en de rebound die hier opvolgde werd met de hand stilgelegd, waarna de bal ingeschoten werd. Grensrechter Hauke had dit goed gezien en gaf dit ook aan, maar de veel dichter op de situatie staande scheidsrechter had niet gezien en keurde de goal goed. Voor rust werd het nog 3-0.

Na de rust Jildert voor Jan en goede bedoelingen om nog wat van de avond te maken. Als snel in de tweede helft nieuwe tegenslag voor de Tzummers. De tegenstander was Bote te snel af, Bote tikte hem aan en kreeg een terechte rode kaart. Tien vermoeide Tzummers tegen elf jonge honden was geen gelijke strijd. Dit in acht nemende viel de 5-0 eindstand nog wel mee. Bovendien liet Tzum in de tweede helft een aantal goede aanvallen zien en wist ook nog wat kansen af te dwingen. Toch overheerste na afloop een rotgevoel. Jammer, vooral voor Auke.

Nog wat toernooien en dan is het zomerstop. Begint iedereen weer met 0 punten..
Zaterdag 18 September

15:00 Uur