14-05-11 M'sga MC1 - Tzum MC1
MC1 Minnertsga – MC1 Tzum
11.15 Zaterdag 14 mei

Na onze overwinning van afgelopen woensdag tegen DTD, spelen we vandaag tegen de koploper: M’sga. Deze meiden hebben tot nu toe alles gewonnen, dus een uitdaging voor ons om daar tegen te voetballen!
Iedereen is vandaag aanwezig en we hebben zelfs een extra vrouw mee, onze reddende engel: Jitske!

We beginnen de wedstrijd met de volgende opstelling:
Op keep staat Lotte
Achterin staan Jitske en Thera
Op het middenveld spelen: Elske, Alida en Johanna
En in de spits staat Marrit
De wissels zijn: Jikke, Annerigt en Froukje

De Aftrap is voor de meiden van M’sga.

De wedstrijd begint wel goed voor Tzum. We gaan gelijk op met M’sga en zijn evenveel aan de bal. Toch weten we soms niet helemaal op de goede momenten over te passen, waardoor we balverlies leiden. Er zijn in de eerste helft een paar mooie kansen voor Tzum, maar we missen net het laatste stukje balcontrole waardoor we geen goals maken. Als M’sga een corner krijgt toegewezen, gaat deze op wat een rare manier in het goal en staat het 1-0 voor M’sga. We zijn steeds net iets te laat op de bal en zakken soms niet genoeg mee met de verdediging waardoor M’sga weer een kans krijgt om te scoren, en deze keer een afstandsschot die raak is. Zo gaan we de rust in met 2 goals tegen.

Nadat we weer wat op adem zijn gekomen en drinken hebben gehad, gaan we de tweede helft in.

De aftrap is nu voor Tzum en begint gelijk niet scherp genoeg, waardoor M’sga de bal makkelijk af kan pakken, maar we weten goed te verdedigen en kunnen weer verder spelen. Er zijn nu mooie combinaties waarbij de verdediging van M’sga het moeilijk krijgt. We krijgen best wel wat kansen, maar toch weten wij weer geen goals te maken. Heel jammer, want we kunnen het wel! Iedereen voelt de druk wel dat het toch de nummer 1 is waar we tegen spelen, maar probeert het er beste nog van de maken! Nadat het fluitsignaal klinkt staat het inmiddels 4-0 voor M’sga. En gaan we deze keer zonder punten naar huis.

Volgende week spelen we tegen DTD thuis,
Tot Zaterdag!

Groetjes,