26-03-11 Rood Geel 4 - Tzum 2
Tzum 2 verspeelt punten bij Rood Geel 4

Zaterdag 26 maart stond voor Tzum 2 de uitwedstrijd tegen Rood Geel 4 op het programma.
De thuiswedstrijd tegen hun werd nipt gewonnen met 4-3 dus lagen er weer mogelijkheden.
Doordat er vorige week eigenlijk te veel spelers waren mochten er vandaag enkelen vrij om leuke dingen met hun gezin te doen.
De basis van Tzum 2 was; Jordy op goal, Johannes, Geart, Henk Jan en Bote vormden de verdediging, Jelle, de jarige Sjoerd en Jildert het middenveld en Jan Sietze en Wijbren mochten het voorin proberen.
Vanaf de aftrap was het wat zoeken bij Tzum en leek het wel dat er meer waren die atv hadden, Tzum begon veel te slap en na drie minuten keken ze dan ook tegen een achterstand aan na slap verdedigen. De redelijk snelle rechtsbuiten van Rood Geel liep simpel de 16 meter in en schoot raak in de korte hoek.
Tzum schrok hier niet echt van want het bleef slap en kwamen een paar keer goed weg doordat Rood Geel verzuimde te scoren.
Pas na zo’n 20 minuten kwam het eerste schotje van Tzum op de Leeuwarder goal, deze kwam van de voet van Jildert.
Langzamerhand werd het spel wat beter bij Tzum en konden ze voor de goal verschijnen wat echter geen direct gevaar opleverde. Op slag van rust was het Sietze die op zijn eigen wijze de Rood Geel goalie wist te verschalken, hij lepelde de bal over de keeper heen, dus 1-1.
In de tweede helft werd het spel beter bij Tzum en vanaf de aftrap kreeg Geart een schietkans welke helaas net over de goal ging.
Tzum bepaalde de wedstrijd nu maar vergat de trekker definitief over te halen omdat de eindpass steeds te slordig was. Hierdoor bleef Rood Geel in de wedstrijd en bleef gevaarlijk wanneer zij er uit kwamen, dit leidde bijna tot de winnende treffer, maar gelukkig kon Geart de bal net voor de lijn nog weg trappen. En zo bleef het bij de 1-1 tegen de rode lantaarn drager van deze competitie!
Zaterdag 2 april staat de inhaalwedstrijd tegen Beetgum 2 op het programma, aanvang 14.30 uur.
Zaterdag 18 September

15:00 Uur