26-03-11 Franeker E7 - Tzum E2
Franeker E7 – Tzum E2

Zaterdag 26 maart vertrok het team vol goede moed naar Franeker, na het mooie gelijkspel tegen Sint Annaparochie vorige week.

Helaas bleek al snel dat het vandaag een hele andere wedstrijd zou worden. Franeker scoorde binnen enkele minuten na een mooi uitgespeelde aanval de 1-0. Jarich zorgde voor de eerste kans van Tzum. Na een mooie solo vanaf de middellijn schoot hij op doel maar de keeper van Franaker stond goed opgesteld. Daarna nam Franeker definitief het initiatief in de wedstrijd. De jongens van Franeker wisten elkaar goed te vinden. Dit maakte duidelijk het verschil. Er waren nog een paar kleine kansen voor Tzum maar de overtuiging miste. Er werd gerust met een 6-0 stand.

Na rust werd Klaas keeper en ging Tsjalle het veld in. Tzum wilde natuurlijk graag van de 0 af en probeerde meer druk te zetten. Na een mooie pass van Tsjalle trof Gert-Jan wederom de keeper. Franeker bleef goed samenspelen en scoorde rustig door. Naast een aantal ongelukkige goals waren er ook een aantal mooi uitgespeelde goals bij!
De wedstrijd eindigde in 11-0.
Snel vergeten en volgende keer weer vollop er tegen aan!

Janny Wielenga