19-03-11 Tzum F1 - Rijperkerk F1
Tzum F1 - Rijperkerk F1

Tzum, zaterdag morgen 9.00 uur, de mist trekt net op en het zonnetje schijnt, prima omstandigheden voor een mooie wedstrijd.
De Wedstrijd is nog maar net begonnen als Robin in de derde minuut een mooie 1-0 scoort.
Een paar minuten later is het Steven die na een mooie aanval van Tzum via een verdediger de 2-0 op de borden zet en een paar minuten later uit een zelfde situatie weet ook Robin via een verdediger te scoren 3-0.
De pupillen van Rijperkerk probeerden Tzum te keren en zelf tot scoren te komen maar door een goed sluitende verdediging wisselend van Piter Gerben, Pieter, Ids, Tigo en Sido en een actief middenveld met Janco, Sander en Cas weet Redmer op de goal dat er wel even bij kan gaan liggen omdat tegen een dergelijk overwicht het jonge team van Rijperkerk geen kans ziet om de middellijn te passeren.
Als Steven uit een mooie aanval vervolgens voor de rust de 4-0 weet te maken kan Tzum met een gerust hart aan de limonade in de kleedkamer om hier nog wat tactische details van trainer Gerrit mee te krijgen voor de tweede helft.
Na de rust is de aftrap voor Rijperkerk, ze proberen een mooie aanval op te zetten maar ook deze stuit op een goed verdedigend Tzum, de verdediging weet de bal fraai bij spits Robin te brengen welke uit een moeilijke hoek met een mooi schot 5-0 weet te maken.
Als even later de hard werkende Cas zijn acties ook beloont ziet met het scoren van 6-0 weet trainer Gerrit dat ie met een gerust hart wat grotere en oudere spelers kan gaan wisselen voor de nieuwe aanwas bij het team echter weet Janco nog net voor zijn wissel 7-0 te scoren.
Met wat minder fysiek overwicht op het veld komt nu ook Rijperkerk aan het bij het opzetten van aanvallen tot aan de gaol van Tzum waardoor ook keeper Redmer weer in de benen mag, en ondanks goed verdedigingswerk weet de tegenstander ook te scoren 7-1 staat nu op de borden.
Rijperkerk wat nu ook geroken heeft aan de goal van Tzum wil meer echter weten de verdediging en keeper Redmer met fraaie reddingen en goed verdedigen scoren te voorkomen.
Doordat er nu in de verdediging van Rijperkerk gaten vallen weet spits Robin in een uitgespeelde kans nog 8-1 en niet lang daarna de 9-1 op het score bord te zetten.
Een mooi wedstrijd welke niet onderdoet voor het mooie weer word besloten met het nemen van de penalty reeks waarbij alle spelers nog even een keer op de gaol mogen schieten en de keepers nog kunnen laten zien wat ze kunnen. Vervolgens word tijden het douchen nog even lekker na gebabbeld over de fraaie goals en de mooie wedstijd.
Zaterdag 23 November

14:30u Bolsward 3 - Tzum 1